MENU

Koldhævet gulerodsboller

Gå til opskrift

Koldhævet boller er nice!

Du rører dejen sammen om aftenen, alt i en skål, og så på køl med dejen. Næste morgen sætter du dejen i “klatter” på en bradepande, direkte fra køleskabet, og 15-20 minutter senere er der friskbagte boller.

Surdejsboller er lækre, den sprøde skorpe og den let syrlige smag. Sudejsbagning kræver planlægning og forberedelse, flere dage i forvejen, og når alt kommer til alt, så kan en blød gærbolle altså også noget.

Koldhævet gulerodsboller

Koldhævet boller med gulerod

Opskriften på koldhævet gulerodsboller er super simpel. De smager simpelthen så godt, de er bløde og søde og let svampede – mums. Det skal være nemt at lave koldhævetboller, så brug de ingredienser du har.

Jeg er sikker på at bare duften af nybagte boller (og friskbrygget kaffe) får alles tænder til at løbe i vand.

Koldhævetboller

Morgenboller

Bollerne er ideelle til morgenboller – friskbagte. De kan også spises til eftermiddag eller bruges som burgerbolle. Kasper elsker at få en koldhævet gulerodsbolle med i sin madpakke til formidag til et blødkogt æg. Har du ikke tid til at koldhæve gulerodsbollerne, så brug mere gær og lad dem hæve 1 time på køkkenbordet.

Rigtig god fornøjelse

Velbekomme

Se også min opskrift på nemme koldhævet rug- og havreboller her!

Morgen boller

Succes med bolledejen:

  • Bug 1/4-1/2 pakke gær til de koldhævet gulerodsboller. Du kan også bruge samme opskrift med lidt mere gær 1/2-1 pakke, og hæve bollerne 1 time på køkkenbordet inden de sættes på bradepanden.
  • Knækkede hvedekerner har godt af at bilve udblødte, så der ikke er hårde kerner i bollerne.
  • Brug 200-300g gulerod, jeg synes desto mere desto bedre. Riv dem fint eller groft, sådan som du bedst kan lide det.
  • Skyr kunne ligeså godt være en anden form for surmælksprodukt, jeg bruger skyr pga. det høje proteinindhold.
  • Jeg bruger hvedemel med et højt proteinindhold, tipo 00 eller manitobamel. 50-100 g af melet kan være fuldkornsmel, som f.eks stenkværnet.
Koldhævet boller

Koldhævet gulerodsboller

Tid: 30 min
Til: 10 stk

Det skal du bruge:

  • ca. 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 300 g revet gulerod
  • 1 dl skyr
  • 400 g hvedemel Gerne med et højt proteinindhold. 50-100g af melet kan være stenkværnet
  • 2 tsk salt
  • 15 g solsikkekerner Til pynt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt hvedekerner.
  • Lad hvedekernerne trække i vandet imens gulerrødderne rives.
  • Bland gulerødder, skyr og mel i lidt ad gangen til en klisteret dej, tilsæt salt.
  • Sæt dejen i køleskabet natten over.

Næste morgen

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Sæt dejen som boller på en bradepande med to skeer. Drys bollerne med solsikkekerner. (lad gerne bollerne hvile på køkkenbordet 30 min., har du travlt så sæt dem dirkete i ovnen)
  • Bag bollerne i 15-20 min.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *