fbpx
MENU

Madplan uge 18

Denne uges madplan bliver nem. Vi skal på weekendtur allerede på fredag til middag og på tirsdag spiser vi hos min søster – skønt! Jeg tror det er lige hvad vi trænger til, en rigtig nem madlavningsuge. Så kæmper jeg med at få kogebogen klar til trykken og de nye deltagere klar til det sidste Bootcamp forløb inden jeg går på barsel.

Søndag: Græskarrisotto

Vi så det lækreste store hokkido græskar den anden dag, og det måtte med hjem. Derfor er der ikke andet for, end at opskriften på græskarrisotto må på madplanen. Der er lige rigeligt græskar til risottoen, men jeg tilbereder det hele, og bruger resten til bagte græskar fritter, det er godt til salater og mexibowl i morgen.

Risotto med græskar

Mandag: Mexibowl med oksekød

Iøjeblikket er taco total en craving! Måske fordi det er en af de eneste livretter der ikke er med i den kommende kogebog. Taco er ikke med i kogebogen af den simple overvejelse, at det kan alle lave. Et brev tex-mex i stegt oksekød, grøntsager og købt tortilla eller skaller – det kræver ikke en opskrift. En ny opskrift på mexi-bowl, med bagt sødkartoffel, min egen kryderriblanding og hjemmelavet salat og quacamole er med i kogebogen, så kan man jo altid rulle det i en tortilla. Find opskriften på taco-bowl her og opskriften på taco-oksekød finder du her.

Taco Bowl

Tirsdag: Spiser hos min søster

Hun afslørede at vi skulle have noget med hel kylling, som hun havde fundet på min blog. Jeg gætter på det er disse lækre hele kyllinger med citron og persille – mums.

Kyllingsteg

Onsdag: Frikadeller, spidskålsalat og nye kartofler

Frikadeller efter denne opskrift. Jeg har en lille portion i fryseren fra sidst jeg lavede dem – og jeg sagde jo det var nem madlavning i denne uge! Dertil skal vi have den klassiske spidskålssalat med pære, det er efterhånden blevet min signatursalat som jeg altid laver og helt klart en favorit. Jeg koger også et par nye kartofler dertil, jeg ved godt de ikke er danske endnu, men det er svært at vente længere med at smage de første nye kartofler.

Frikadeller

Torsdag: Bao med and

Bao er den kinesiske dampede burgerbolle, som man kan købe på frost i de asiatiske supermarkeder. Jeg plejer at lave dem selv, men i kogebogen har jeg valgt at købe dem og fokusere på fyldet, som i kogebogen er pulled pork. Derfor har vi nogle ekstra i fryseren og jeg har også en rest pulled duck (and), som jeg vil fylde i bao. Der skal også masser af grøntsager; gulerødder, agurk, forårsløg, spidskål og salat dertil, samt hoisin og chilimayo. Måske også syltet agurk. Bao-bollerne kan fyldes med alt det en burger også kan fyldes med.

Fredag: Weekendtur

Vi tager på weekendtur, Kasper skal med drengene til sjælland og jeg skal med familien til fødselsdag. Vi starter vores weekendtur med en frokost sammen i Århus, inden jeg sender Kasper afsted med færgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *