Gulerodskage

Påskekage

Påskekage

Så gik den ikke længere og her kommer der en opskrift på en rigtig kage med smør og sukker 💕

Jeg elsker gulerodskage og gulerod er jo en grøntsag, så denne fantastiske kage passer perfekt ind i mit sunde univers. Jeg kan sige jer denne kage smager godt! Jeg bager sjældent, læs mere om det her, men den her kage, fik så meget ros af de gæster jeg serverede den for, at jeg bliver nødt til at dele opskriften med jer. Opskriften har jeg brugt lang tid på at planlægge, fordi jeg bare har haft lyst til en mega god gulerodskage længe. Den er virkelig god og det er helt sikkeret frostingen der gør’ det!

Det er den helt rigtige kage at bage, til gæster i påskedagene.

Må I få den skønneste påske🐣

Her kan du læse om hvad jeg skal i påsken

Velbekomme

Gulerodskage Påske

Gulerodskage med cream cheese frosting

Det skal du bruge:

Gulerodskage:

  • 3 æg
  • 200g brun farin
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 200g hvedmel
  • 300g revet gulerødder
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk neliker
  • 100g hakkede nødder (hassel/pistace/valnød/pecan)

 

Creme cheese frosting:

  • 400g cream cheese (Philadelphia)
  • 200g flormelis
  • 1/2 tsk vanilje (korn fra en halv stang)
  • 200g smør
  • saft fra 1/2 citron
  • skal af en hel øko citron

 

  • Pynt: påskeæg, hakkede pistacienødder og citronskal. Det er nemt at bruge pistacienødder der er afskallet, som disse.

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Tag smøret ud af køleskabet.

Pisk æg og brun farin til det er lyst og luftigt. Vend forsigtigt, skiftevis de tørre ingredienser og olien i ægge-sukker-massen. Vend derefter gulerødderne i dejen. Tilsidst vendes nødderne i dejen.

Bag kagen i en springfrom på ca. 26 cm. Jeg bagte kagen i denne form, i 40 min. ved 180 grader.

Lav creamcheese frostingen med det samme, det er nemmest at lave hvis smørret har stuetemperatur og det bliver endnu bedre hvis frostingen får lov at stå i køleskabet. Pisk alle ingredienserne sammen med en el pisker ved lav hastighed. Når ingredienserne er blandet, pisk så massen til den er helt ensartet og luftig, ved fuld effekt på el el piskeren, det tager ca. 5 min. Stil cream cheese frostingen i køleskabet.

Lad kagen køle helt af og skær den over med en brødkniv. Smør cream cheese frosting imellem lagene. Læg kagen sammen og smør resten af frostingen ovenpå kagen (hvis du kun vil have frosting på toppen, kan du nøjes med halv portion)

Pynt med pistacienødder, citronskal og påskeæg.

Gulerodskage til påske

Påske kage

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *