Julefrikadeller

Frikadeller

Saftige frikadeller med en skjult grøntsag

Julefrikadeller hører sig til en julefrokost! Sunde frikadeller skal smage af frikadeller, ikke grøntsager og så må de ikke være tørre. Selvom jeg har sneget en grøntsag ind i frikadellerne kan det ikke smages. Frikadeller er tilført persillerod og æble, hvilket gør dem saftige, lækre og lidt søde. JulfFrikadellerne er lavet med en høj kødprocent, samlet med æg og HUSK for at bevare det høje proteinindhold.

I stedet for husk kan du bruge havregryn eller mel til at holde sammen på farsen, eller måske du helt kan undlade det.

Frikadellerne er også helt perfekte til aftensmad, server kartofler, rødkål og en rødkålssalat til frikadellerne.

Velbekomme

Julefrikadeller

Julefrikadeller

Det skal du bruge:

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • ½ æble
  • 3 persillerødder (ca. 200 g)
  • 2 æg
  • 1 spsk HUSK
  • 1 spsk groft salt
  • peber

Sådan gør du:

Riv æble, persillerødder og løg på et rivejern. Rør det i farsen, tilsæt æg, HUSK, salt og peber. Lad farsen trække 10 min., inden du steger frikadellerne på panden i lidt smør. Eller bager dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.

Jule frikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *