fbpx
MENU

Madplan uge 37

Nem hverdagsmad

I denne uge skal aftensmaden igen være nem og hurtig, og der skal være mad nok til frokosten dagen efter. Derfor byder madplanen på kendte opskrifter og en del gengangere – det er bare nemmere at lave noget vi kender, når det hele skal gå lidt stærkt. Jeg glæder mig til der igen bliver tid til at lave lækre simreretter og eksperimentere med mad, der godt må tage lidt længere tid, eller bage en kage eller lave flødeboller, det kommer der snart 🙂

Sådan ser vores madplan for uge 37 ud:

Madplan uge 37

Søndag: Gryderet med kylling og chorizo

En nem gryderet til søndagsmenuen med inspiration fra denne opskrift på Valdemarsro. Med trævlet kylling og krydret chorizo passer retten godt til ris eller blomkåslris og salat i dag, og i madpakken i morgen, evt. i en wrap.

Kog ris nok til tirsdag.

Mandag: Salat og kylling med karrydressing

Vi laver en salat der ligner denne kyllingesalat med karrydressing, dertil tager vi lækre sandwichbrød op ad fryseren. Så kan vi selv vælge om det skal være en salat eller en sandwich.

Salat til kylling

Tirsdag: Stegte ris med rejer

Fried rice med rejer. Vi koger ris nok søndag, så vi har kolde ris til stegte ris med rejer (fra frost), blomkålsris, ærter fra frost, løg, forårsløg, sojasauce og lidt chili – stegt og vendt sammen med æg.

Onsdag: Tacopizza

Jubii endelig efterår og tid til tacopizzza med grønkål, oksekød og figner.

Tortilla pizza

Torsdag: Fladbrød med gyros af svinemørbrad og tzatziki

Rens svinemørbraden og skær den i tynde skiver. Bland en gyros krydderiblanding af paprika, oregano, timian, chili, spidskommen, salt og peber. Vend svinemørbrad-stykkerne med krydderiblandingen. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad kødet marinere, imens tzatziken laves efter denne tzatziki-opskrift. Skær iceberg-salat, tomater, rødløg og agurk.

Lyn steg kødet ved høj varme i ca. 4-6 minutter, imens fladbrødende lunes. Server salat, tzatziki og gyros-kød på fladbrødene.

Tzatziki

Fredag: Fødselsdags Sushi

Anne spiser fødselsdags sushi med Sisse og Ina. Kasper spiser rester eller henter take-away 🙂

Lørdag: Fru. Møllers Mølleri

Vi skal besøge fru. Møllers Mølleri med vores niece. Der er både slagter, bager og ishus – så vi køber noget godt med hjem til aftensmaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *