fbpx
MENU

Brudekjolen

Bryllupstanker #4

Efter bryllupsinvitationerne er sendt ud, og de første tilbagemeldinger og tilmeldinger er tikket ind – føles det pludseligt virkligt: “Vi SKAL giftes”. Når brylluppet er en realitet, og det føles virkeligt, er det tid at tage hul på det næste og måske vigtigste emne: BRUDEKJOLEN!

Jagten på brudekjolen

Der var ting jeg gerne ville have vidst før jeg var til kjoleprøvning, og der er ting jeg ved nu, efter at have været i min brudekjole på den store dag. Jeg vil forsøge at få alt om kjolen med i dette indlæg (det bliver nok lidt langt).

Med mine erfaringer, kan du måske være lidt bedre forberedt end jeg var. Jeg deler et par ting, som er godt at vide, inden du træder ind i den første brudekjole-forretning.

Bryllupskjolen

Jeg deler alle de brudekjoler jeg prøvede

Glæd dig, for du skal til at opleve en af de mest spændende og største dele af bryllupsplanlægningen: at finde den perfekte kjole til den store dag.

At finde den rigtige kjole, kan tage mere end én dag – men det behøver det ikke! Jeg havde min søster med til min kjoleprøvning, tilbage i november: og hun var “hård og kontant” og sagde: “du vælger en kjole her, du bliver bare mere forvirret ved at se flere steder“. Og tak for det, for sidenhen var alle forretninger lukket pga. corona.

Se de kjoler jeg valgte imellem længere nede.

Bestil tid til kjoleprøvning

Jeg bestilte min tid til kjoleprøvning i november, allerede tilbage i august måned. Der kan være travlt, især hvis du gerne vil booke kjoleprøvning en lørdag. Jeg var til kjoleprøvning i november og blev gift i juni. Det var i rigtig god tid, men hvis kjolen skal bestilles hjem i en anden størrelse – er det ikke for tidligt.

Lav en aftale – ring og bestil tid eller book online. Jeg ved ikke om det er muligt at gå ind fra gaden og prøve brudekjoler. Når du har bestilt tid, ved du at der er en salgsassistent tilknyttet dig, som hjælper dig med at finde den rette kjole. Salgsassistenten hjælper og guider dig til at finde din stil, og hvad der passer til din kropsform. Hun kan også guide og forklare dig om tilretning/tilpasnings-mulighederne. Derudover ved hun lige hvor kjolerne hænger – og tro mig, hun har langt mere erfaring end dig ;). Det er rart at være i trykke hænder denne dag.

Særlige ønsker:

Har du særlige ønsker, så giv dem tilkende ved bookingen. Jeg ønskede at vi kunne få et glas champagne som en del af oplevelsen, og det fik vi. Jeg fortalte at jeg “kun” havde min søster med som ledsager. Måske det er rart for forretningen at vide, hvor stort et heppekor du tropper op med. Spørg også om tidshorisonten, hvor mange timer er afsat til dig. jeg ved nogle forretninger har mere travlt end andre, men det er også rart for dig at vide.

Vær forberedt

Når du ankommer til butikken, vil du møde din salgsassistent. Vi blev vist igennem den kæmpe butik med brudekjoler, jeg havde aldrig set så mange kjoler på et sted. Vi satte os, fik kaffe, chokolade og champagne. Som det første spørger salgsassistenten hvad du (jeg) godt kunne tænke dig (mig). Derfor er det en godt at have en ide om, hvad du godt kan lide, på forhånd. Jeg vil anbefale at lave et board på Pinterest, eller gemme nogle billeder på dine telefon, som du kan vise til salgsassistenten.

Her er de billeder jeg havde gemt på telefonen (jeg var mere eller mindre uforberedt).

Dermed ikke sagt at du ender i sådan en kjole, men det er en god ide at vide, så du kan få en idé om, hvilke kjoler du gerne vil prøve og hvilken stilarter. Jeg er sikker på salgsassistenten nok skal udfordre dig, og dette er kun et udgangspunkt. 

Budget

Derefter vil du blive spurgt om budget for kjolen. Det er mega svært at vide hvad en brudekjole koster, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du har talt med din kommende mand om budgettet, eller hvad du/I vil betale for en brudekjole. Jeg fortalte at mit budget var 10.000, dertil forklarede min salgsassistent, at det nok var en smule i underkanten, i forhold til hvad jeg drømte om. Jeg ved ikke om det er noget de skal sige 😉 Jeg holdte mig inden for budgettet, med lidt jysk-krejler, lykkedes det.

Hvem skal med til kjoleprøvning

Jeg havde “kun” min søster med til kjoleprøvning. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, i forhold til hvem du tager med (du kan ikke tage din kommende mand med), men overvej deres roller. Jeg vidste at jeg ville være nem at påvirke af mange holdninger og meninger. Til gengæld havde jeg også på forhånd bedt min søster om at være ærlig og sige sin mening, også selvom jeg ikke spurgte efter den. Min søster var super god, hun sagde sin mening, kom med feedback, men lod mig selv vælge og mærke efter, hvad der føltes godt for mig. Havde jeg haft min mor, skulle hun selvfølgelig også have været med. Andre deler oplevelsen med svigermødre (især hvis de kun har sønner), svigerinder og veninder. Jeg vil anbefale at vælge nogen du stoler på, og er trygge ved – min søster var nok for mig.

Make-up

Tag ikke make-up på til kjoleprøvningen. Jeg kan godt forstå at du gerne vil ligne en million allerede ved kjoleprøvningen, det ville jeg også. Jeg blev spurgt om jeg havde make-up på, for det kan sætte sig på de flotte hvide kjoler. Det var ikke noget jeg havde tænkt over. Jeg havde mere make-up på end jeg plejer, men det var stadig stort set ingenting (af nervøsitet og stress havde jeg selvfølgelig fået en bums i panden, som jeg havde forsøgt at dække!).

Tøj/undertøj og sko til kjoleprøvning

Ved kjoleprøvningen har du kun trusser på, da de fleste kjoler har en form for BH indbygget i kjolen. Optimalt vil være at have en neutral trusse på, i en nude farve, for at den ikke kan ses igennem kjolen. Derudover er det en god ide at tage et par sko med, med den hælhøjde du forventer. Jeg blev overrasket – det er hårdt arbejde at stå på sådan en kasse i hæle i flere timer :).

Brudekjoleprøvning

Kjoleprøvningen

Efter vores snak, gik vi rundt i butikken. De fleste kjoler fandt min salgsassistent, men jeg gik også selv rundt og kiggede, jeg havde lyst til at prøve dem alle. Vi valgte en 7-8 kjoler ud, som blev hængt “klar til prøvning” på et stativ.

Kjoleprøvning

1. Brudekjole

Salgsassistenten valgte rækkefølgen som jeg prøvede kjolerne i. Den første jeg skulle prøve var en hun havde fundet, og det var den kjole som lignede det første billede jeg havde vist mest.

Brudekjole_1
1. brudekjole jeg prøvede

Det var en vild oplevelse at stå der i en BRUDEKJOLE!

Jeg følte mig slet ikke tilpas i den første kjole. Jeg følte kjolen “kom med mig”, at den kunne “stå selv” og jeg kunne ikke fylde den ud. Der var ingen tvivl – “dur ikke”.

2. Brudekjole

Brudekjole_2

Den næste kjole ville salgsassistenten udfordre mig på, om jeg ville have en kjole med stropper, eller en selvsiddende. Denne kjole havde et blonde stykke for oven, som kunne fjernes. Jeg fandt ud af, at selvom jeg havde troet at jeg gerne ville have en stropløs kjole, så passede det ikke til mig. Jeg følte mig bar, og vidste jeg ville komme til at gå og hive op i kjolen hele tiden.

3. Brudekjole

Den 3. kjole var lyserød og flot. Men med min lille barm, følte jeg mig ikke tilpas med så dyb en udskæring. Der kan I næsten se på billedet.

4. Brudekjole

Den 4. kjole var ikke en af de kjoler vi havde udvalgt, men en kjole salgsassistenten synes jeg skulle prøve, på baggrund af mine erfaringer fra de første par kjoler. Jeg fik tårer i øjnene og også slør på. Jeg var meget overrasket over denne kjole, den var ikke rigtig hvid, og lidt af et “blomster-helvede” :).

5. Brudekjole

En flot hvid kjole med perler og en flot ryg. Jeg brød mig ikke om at kjolen så “to-delt” ud mig på, som en top og en nederdel.

6. Brudekjole

En lidt mindre kjole, også med en meget flot ryg, som igen “to-delte” mig i top og nederdel, derfor blev den fravalgt.

7. Brudekjole

Julemanden kom på besøg med snacks

På baggrund af mine erfaringer, feedback og kritik af de tidligere kjoler, var det tid til at prøve endnu en kjole, som ikke var udvalgt fra start. En hvid kjole med perler, palietter og glimmer – og en del over budget (hvilket jeg ikke vidste). Kjolen var flot, men jeg kunne ikke glemme den flotte ryg på kjole nr. 4.

8. Brudekjole – tilbage til kjole 4

Brudekjole ryg

Valget stod mellem kjole nr. 4 og kjole nr. 7. Jeg følte mig tilpas i begge kjoler og valget faldt på kjole 4, til glæde for budgettet :).

Salgsassistenten spurgte: “føler du dig smuk?”, det tror jeg alligevel aldrig jeg har, eller kommer til at føle om mig selv.

Tilsidst: “Would you say YES to the dress?” Yes.

Slør

Med eller uden slør? Langt eller kort? Slør er ikke en selvfølge og ikke en del af prisen. Jeg valgte et lagt slør, der var lige så lagt som løbet på min kjole og med en smuk perlekant.

Tilretning

Kjolen skulle tilrettes til mig. Den skulle både lægges op, syes ind og stropperne forkortes. Derudover ville jeg gerne have ændret ryggen, så udskæringen blev så dyb som muligt. Med disse ændringer og med valget om selv at sy perler og palietter på kjolen, blev kjolen min helt egen!

Butikken hvor jeg købte min kjole, har in-house skrædder. Det var jeg glad for, så jeg ikke skulle ud og finde en skrædder et andet sted, og så vidste jeg at de var specialister i brudekjole tilretning. Tilretningen er ikke inkluderet i prisen. Næste step var at finde dato for tilretningen, som lå noget tættere på brylluppet.

Kjolen efter tilretninger

Hvordan ved man om det er den rigtige?!

Det ved man ikke! Efter kjoleprøvningen, og kjole-købet, tager du hjem, uden kjole. Den hænger i butikken i et 1/2 år, hvor du kun har billeder at se på – her melder tvivlen sig. Jeg havde flere gange lyst til at tage ud og prøve flere kjoler, bare for at være sikker. Men beslutningen var taget!

Brudekjolen
Kjolen i et andet lys i forretningen

Opbevaring

Kjolen opbevares i butikken til den store dag. Men da vi (min søter og jeg) valgte selv at sy perler på min kjole, hentede vi den efter tilretningerne (hvor den ellers gerne måtte blive i forretningen) og kjolen var hos min søster, og var hendes ansvar til den store dag.

Take home message

Om brudekjolen er den HELT rigtige eller ej, det ved man nok aldrig. Jeg valgte en kjole jeg følte mig godt tilpas i. Som ikke faldt ned, eller strammede efter kage og sauce, og en kjole som jeg kunne have på hele natten. På bryllupsdagen strejfede tanken mig: “at en hvilken som helst kjole, ville have været den perfekte”, dagen er fantastisk uanset hvad. Husk det er DIN kjole – du vælger.

Jeg har gemt min kjole. Nogen syr kjolen til barnedåbskjole. Min tanke er at jeg skal have den på igen til vores kobberbryllup – det glæder jeg mig til.

Brudekjolen
Brudekjolen
Købt!

En kommentar til “Brudekjolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *