fbpx
MENU

Madplan uge 7

Vinterferie!

For nogen er det vinterferie, vi holder først vinterferie og skiferie i uge 10 og i Nordjylland er vinterferien først i uge 8. Det passer perfekt, at hvis du har vinterferie i næste uge kan du (gen) bruge madplanen.

Vi starter ugen med mad til et par dage. Hvorfor er mandag altid ugens travleste dag? Derefter følger hele to vegetariske dage, en dag med svinekød og en dag med oksekød. Når jeg ser madplanen igennem som jeg har lavet for uge 7, mangler der en dag med fisk, mere end de fiskeboller jeg spiser i tomatsuppen.

madplan uge 7

Søndag: Kylling i indisk karry

Kasper laver mad eller Kasper laver hans livret. Han elsker kylling i karry og rigtig gerne i en indisk variation. Han har fundet inspiration hos mummum pigerne og vil lave kylling i indiske karry ala denne opskrift til to dage.

Sund kylling i karry

Mandag: Kylling i indisk karry

Kasper har fik kl: 18.00 og jeg er færdig kl: 17.30 og skal direkte til hækling, så jeg skal have madpakke med til aftensmad. Derfor står mandagsmenuen på rester.

Tirsdag: Tomatsuppe

Rigtig nem tomatsuppe efter denne opskrift. Jeg elsker at få fiskeboller i tomatsuppe, det gør Kasper bestemt ikke. Suppe bliver serveret med brød eller pasta til.

Tomatsuppe

Onsdag: Okonomiyaki

Æggekage med en masse grøntsager er simpelthen så nemt og lækker aftensmad. Opskriften på Okonomiyaki finder ud her.

Okonomiyaki

Torsdag: Banh Mi Bowl – Marineret svinekød

Banh mi er vel egentlig en vietnamesisk sandwich, fyldt med kød, urter og noget syltet. Det kan jo ligeså vel blive til en salatbowl eller en wokret.

Jeg vil skære en svinemørbrad i helt tynde skriver og marinere det i soya sauce, fiskesauce, skrin gold, lidt sesamolie sammen med ½ finthakket rødløg, let par fed fed hvidløg og salat op peber. Som efterfølgende steget hårdt på en pande.

Jeg vil sylte nogle gulerødder og kinaradise i vand, eddike og sukrin.

På en bund af spidskål og salat vil jeg serveret stegt svinemørbrad, syltede gulerødder/kinaradisser en masse krydderurter (bredbladet persille/ koriander) og måske drysse med lidt peanuts.

Fredag: Steaksalat

Vi har en rest af ribeyen fra sidste fredag i fryseren, og hvad er mere oplagt end at lave den til denne lækre steaksalat med æg. Salaten smager helt vildt skønt med lidt sprøde rodfrugtchips til eller chips med rødvin vineger. Mums.

Steaksalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *