fbpx
MENU

Tomatsuppe

Gå til opskrift

Nem hjemmelavet tomatsuppe med masser af smag

Opskrift på en nem hjemmelavet tomatsuppe med masser af smag. Foruden tomat, får suppen masser af smag fra paprika, peberfrugt, løg og lidt chili – det gør denne meget nemme tomatsuppe uimodståelig.

Opskrift tomatsuppe

Let aftensmad

Jeg kan ikke komme i tanke om en mere kalorielet ret end denne tomatsuppe, som tilmed smager fantastisk. Tomatsuppen er nem at lave, og gør din aftensmad endnu nemmere. Med denne tomatsuppe har du lækker aftensmad på 15-20 minutter. Suppe passer rigtig godt til kolde efterårsdage, men er også super lækker som forret.

Tilbehør

Tomatsuppen smager dejligt som den er. Endnu bedre i selskab med godt hjemmebagt brød, eller surdejsbrød. Pasta smager også rigtig dejligt til tomatsuppen. Jeg elsker selv at få fiskeboller, flødeskum og pasta i tomatsuppen, men måske det er for stor en mundfuld for dig :). Flere supper indeholder fløde i opskriften. Er du til en fed cremet suppe, så prøv at piske en let flødeskum og servere den kolde flødeskum til den lune suppe – det smager himmelsk. Flødeskummen vil smelte og gøre suppen endnu mere cremet, præcis som hvis du tilføjer fløde i suppen. Derudover køler kold flødeskum den brand varme suppe, så den bliver spisevenlig. Det klæder suppe med en protienkilde, det kan være kød, fisk, pølse, et æg eller græsk yoghurt/creme fraiche som serveres til suppen. Dine muskler elsker proteiner, og det mætter godt!

Tomatsuppe fløde

Tomatsuppe ingredienser

Det er nemt og hurtig at lave denne lækre tomatsuppe, det kræver kun en blender.

Hakkede tomater – Tomatsuppe af dåsetomater. Jeg laver tomatsuppen af hakkede tomater på dåse, det er virkelig nemt og billigt. Tomat på dåse er lige så meget en grøntsag som friske tomater, bare nemmere. Du kan også lave suppen af friske tomater som du skolder og piller. Jeg bruger økologiske hakkede tomater på dåse, og så gør tomater på dåse det muligt at få solmodne tomater året rundt.

Løg og hvidløg – Jeg bruger almindelige zittauerløg, men rødløg kan også bruges samt frisk hvidløg.

Snack peber – Tilføjer en grøntsag, giver smag og dybde til suppen. Kan undlades, se gerne grøntsagsafsnittet.

Chili – Giver smag og varme til suppen, undlad chili for en mere børnevenlig tomatsuppe.

Paprika – Løg, hvidløg, chili og paprika giver smag til suppen.

Salt og peber – Salt og peber er en vigtig ingrediens, det fremhæver smagene. Smag til med salt og peber, evt. også sukker da det fremhæver tomatsmagen.

Salt og peber – Salt og peber er en vigtig ingrediens, det fremhæver smagene. Smag til med salt og peber, evt. også sukker da det fremhæver tomatsmagen.

Tomatsuppe opskrift

Grøntsager

Tomatsuppen er en grøntsag-pure suppe kogt med en grøntsagsboullion. Jeg bruger også løg, hvidløg, peberfrugt (snackpeber) og chili. Vil du tilføje flere grøntsager til suppen, så brug hvad du har af grøntsager sammen med tomaterne. Squash, gulerod og aubergine tænker jeg smager godt i tomatsuppen. Vær opmærksom på at nogle af grøntsagerne har en længere kogetid end andre, det gør det nemmest at blende grøntsagerne ud når de er kogt meget møre.

Server suppen med flødeskum, pasta eller brød.

Velbekomme.

Hjemmelavet tomatsuppe

Tomatsuppe

Nem tomatsuppe
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

 • 1 løg
 • 1 fed fed hvidløg
 • 1/2 rød chili
 • 1 rød snackpeber
 • 1 spsk. paprika
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1/2 liter vand
 • 1 grøntsags bouillonterning
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Snit løg, hvidløg, chili og snackpeber. Svits det i en gryde og rist paprikaen med.
 • Tilsæt hakkede tomater og vand + bouillonterning
 • Kog tomatsuppen 15 min.
 • Blend suppen evt. med en stavblender
 • Smag til med salt og peber
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

En kommentar til “Tomatsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering