MENU

Makrelsalat

Gå til opskrift

Makrelsalat af røget makrel, rygeost, radiser og spidskål

En fantastisk makrelsalat som er nem, sund og velsmagende. Jeg holder af at servere den til frokost, for frokostgæster med hjemmebagt surdejsrugbrød og et blødkogt æg til. Salaten vinder ret meget wauw-effekt, i forhold til hvor nem den er at lave. Lige nu er det en skøn salat med de spæde danske radiser og sommer spidskål.

Makrel

Makrel er en fed fisk, som vi nok kender bedst fra makrel i tomat på dåse, eller fra makrelsalat med et ordenligt lag mayonnaise på toppen. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har spist, eller set det runde bærer med markel og mayonnaise. Den her makrelsalat minder på ingen måde om den! Makrelsalaten er lavet af hel røget makrel, som kan købes i helt almindelige butikker, eller hos en hver fiskemand. Fisken er ikke særlig dyr, måske fordi den ikke er så populær. Så fortæl ikke om den lækre makrelsalat til nogen, så kan vi holde prisen på makrel nede 😉

Pinsefrokost

Makrelsalaten vil være ideel til pinsefrokost og tidligt sommer, hvor vi ikke har så mange traditioner som vi har til jul og påske. Den kan serveres sammen med andre lækre fiskeanretninger og måske du endda vil servere blinis med stenbidderrogn.

Makrel

Makrel i madpakken

Vi kender det alle, og det er ikke særligt populært at åbne en dåse makrel i tomat i frokostpausen. Bare rolig, du kan sagtens tage denne markelsalat med spidskål med på madpakken – den lugter ikke. Den kan blive lidt snasket – men husk: fisk er sundt!

Velbekomme

Makrelsalat

Makrelsalat af røgetmakrel med rygeost og spidskål
Tid: 20 min
Til: 6 personer

Det skal du bruge:

  • 2 hele røget makrel
  • 1 spidskål
  • 4 forårsløg eller 1 løg
  • 5 radisser
  • 1 pakke rygeost 1%
  • 1 dl skyr
  • 1 dl mælk
  • Citronsaft fra ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Orden makrellen ved at knække hovedet af, del fisken i to, fileter og træk skindet af. Fjern alle ben og del kødet i mindre stykker.
  • Snit spidskålen fint, gerne på et mandolinjern.
  • Hak løg fint og skær radiser i tynde skiver.
  • Rør en dressing af rygeost, skyr, mælk, lidt citronsaft, salt og peber.
  • Vend makrel og de finthakkede grøntsager i dressingen. Smag makrelsalaten til med citronsaft, salt og peber.

Noter

Tip: server makrelsalaten på rugbrød med et ½ æg til
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *