MENU

Nutty Road

Rocky road på den ”nøddeagtige” måde.

Gå til opskrift

Er det fordi nutty roads ikke smager godt? Nej, det er det overhovede ikke, de her nutty road smager faktisk næsten for godt til at jeg tør dele opskriften med dig! Men hvorfor ligger opskriften så i skuffen?

Opskriften på de her nutty road har ligget i skuffen for evigt og bare ventet på at se dagens lys. Men hvad venter de på? Og hvorfor ligger opskriften i skuffen?

Det vil jeg nu fortælle dig.

Rocky road nødder

Gode opskrifter i skuffen

Jeg er inde i en periode hvor jeg har lyst til at gøre nogle ændringer. Jeg deltager i MasterChef hvor maden, lad os kalde det, er på et højere gastronomisk niveau! Hvilket også betyder at den er langt mere kalorierig end hvad jeg er vant til. Det er ingen hemmelighed at ingredienser som smør og fløde ikke er fast inventar i mit køleskab, men det er det i MasterChef køkkenet.

Jeg er derfor i lidt at en splittet mad-krise i mit køkken for tiden. Jeg længes efter at lave MasterChef mad og jeg har mange ideer jeg vil afprøve. Samtidig vil jeg gerne spise sundt og kaloriefattigt, for at bevare den relative slanke linje og muligheden for at spise mig mæt. Jeg forestiller mig at du læser med på bloggen fordi du også gerne vil leve sundt og slankt – det kan også være virkelig velsmagende og det er jo egentlig det jeg gerne vil inspirere til og fortælle.

Rocky nutty roads

Her kommer mit dilemma

De her nutty road er ganske sunde: nødder, mørk chokolade og en rigtig god og lækker granola er alle “sunde” ingredienser. Ingredienser fulde af næring og gode sager. Men de ingredienser er eder sparkme kalorierige! Måske så kalorierige at de her “sunde” nutty roads indeholder flere kalorier end klassiske rocky roads med skumfiduser.

Det er et faktum, at vil man gerne tabe/slanke sig, er et kalorieunderskud nødvendigt, hvilket er lettere at opnå med kalorielette fødevarer end kalorierige. Jeg vil ikke mis-lede dig med mine “sunde” opskrifter, da sund (også for mig selv) ofte opfattes som “slankende“. Kan du forstå min kattepine?

I bund og grund kommer et vægttab an på mængderne. Der kan sagtens blive plads til rocky roads eller nutty roads i en sund og varieret kost – men jeg ved også godt, hvor godt de smager! Det er virkelig svært at nøjes med én – jeg siger det bare!

Men nu deler jeg altså en kaloriefarlig opskrift på lækre nutty road med dig, som jeg har haft liggende i skuffen alt for længe.

Jeg kunne godt tænke mig at vide om det er i orden med dig, at jeg deler mine lækre opskrifter på alt fra kager til paneret flæsk her på bloggen, eller om jeg skal beholde den sunde stil? Jeg elsker bare mad – god mad <3

Her er opskriften på faretruende lækre nutty roads konfekt – rocky roads på den nøddeagtige måde

Velbekomme

Nutty road

Rocky road på den ”nøddeagtige” måde
Til: 20 stk

Det skal du bruge:

  • 200 g god mørk chokolade
  • 25 g mandler
  • 25 g ristede hasselnødder
  • 25 g cashew nødder
  • 25 g brazil nødder
  • 50 g granola jeg brugte en granola med raw cacao, cacao nibs & brazil nuts

Sådan gør du

  • Hak nødderne groft og bland dem med granola.
  • Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen, eller over vandbad.
  • Hæld nødde-granola blandingen i den smeltet chokolade og bland det godt rundt.
  • Hæld chokolademassen i en silikonebrødform og stil det på køl til chokoladen er størknet, det tager ca. 30 min. i fryseren.
  • Befri nutty roaden fra formen og skær den i passende størrelser.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *