fbpx
MENU

Pastasalat uden dressing

Gå til opskrift

Pastasalat med peanuts uden dressing

Pastasalat i en rigtig 90ér udgave. Det her er den “oprindelige” pastasalat som vi fik introduceret i midten af min folkeskoletid, nok sidst i 90erne eller starten af 00erne. Jeg er ikke madhistoriker, men hvis jeg var og jeg vidste noget om den slags, ville jeg skrive at pastasalat vandt sit indtog i Danmark lige omkring år 2000. Jeg ville også skrive at iceberg var danskernes yndlingsalat i 90erne og i 00erne, men at den derefter blev ret udskældt og blev skiftet ud med det mere ernæringsrigtige grove kål!

Det er faktisk synd, for iceberg smager faktisk rigtig godt. Især de danske økologiske som er i sæson lige for tiden. Jeg ved godt at kål mætter langt bedre end icebergsalat, som faktisk ikke rigtig mætter, men iceberg smager bare dejligt i sådan en pastasalat.

Sund pastasalat

Pastasalat med eller uden gulerod

Pastasalaten var gået i glemmebogen, men af en eller anden årsag fik jeg pludselig lyst til lige netop denne salat. Jeg var i tvivl om der var gulerødder i den oprindelige salat. Jeg måtte derfor ringe til min søster, som straks kom i tanke om salaten, som hun også havde glemt. Hun kunne heller ikke huske om der var gulerødder i, men huskede mig på, at det var vigtigt at alle ingredienserne havde ca. samme størrelse som pasta skruerne. Jeg forsøgte mig med en bid med gulerod og besluttede mig for, at de ikke skulle være en del af salaten, men du kan tilføje dem hvis du syntes.

Pastasalat med peanuts

Madbillede

Jeg lavede salaten igen for at få et smukt billede af salaten til dig og til bloggen. Hvis du læste med igår (det kan du gøre her) ved du, at jeg også bliver tankemæssigt overrumplet nogle gange. Jeg kæmper derfor stadig med at de billeder jeg tager ikke er gode nok. Men salaten, den er så god og simpel at jeg har lyst til dele den med dig. Jeg ved godt at jeg har glemt majs på billedet og jeg heller ikke helt tilfreds med billederne, men det er jeg med salaten og det er vel egentlig det vigtigste?

I aften spiser jeg pastasalaten til kogt skinke, men den vil også være god til kylling eller f.eks disse koteletter. Den gør sig også rigtig godt i madpakken sammen med kyllingfrikadeller med spinat.

Lad mig endelig høre hvad du spiser salaten til. Eller lad mig se på Instagram under #annesondergaard

Velbekomme

Pastasalat uden dressing

Ingredienser

  • 200 g pasta jeg bruger fuldkornspasta
  • 1/2 icebergsalat
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 agurk
  • 1 lille dåse majs
  • 1 håndfuld peanuts

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisning på pakken, når de er kogte, så skyld dem under den kolde hane. På den måde undgår du at de klister sammen og de er hurtigt afkølet.
  • Hak icebergsalat, peberfrugt og agurk i store tern, på størrelse med pastaen.
  • Bland salaten sammen ved at vende alle ingredienserne sammen og den er klar til servering.
Pastasalat uden dressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering