fbpx
MENU

Ricotta og pasta

Bagt ricotta ost med cherrytomater og spaghetti

*indeholder reklamelink

Bagt ricotta med cherrytomat og spaghetti er den lækreste cremet pastaret. Måske du har set bagt feta med pasta på de sociale medier? Det har jeg, det er vildt populært, og det forstår jeg godt.

Spaghetti ricotta

I stedet for puk fetaost, fik jeg lyst at lave retten med bagt ricotta ost. Da ricotta er langt mere kaloriefattig end feta og er en god kilde til protein, i en vegetarret.

Jeg har også suppleret spaghettien med butternut squash som jeg har ringlet til lange spaghetti på min spiralizer*. Det er en smart måde at sænke kalorierne fra spaghetti og øge grøntsagerne på.

Er du vild med nemme pastaretter så se opskriften på one pot pasta

Vegetarret

Retten er en vegetarret som får sine proteiner fra ricotta osten. Du kan spise retten som den er, det smager skønt. Eller du kan servere den til kylling, eller tilføje kylling i retten.

Super nemt

Retten, eller opskriften, er super nem. Det hele skal i ovnen, imens du koger pasta/spaghetti, hvorefter spaghettien vendes i retten og det er spisetid.

Nemt!

Velbekomme.

Ricotta og pasta

Ricotta og pasta

Bagt ricotta med cherrytomater og spaghetti
Til: 4

Det skal du bruge:

  • 1 ricotta ost
  • 400 g cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk chilliflager
  • 100 g fuldkorns spaghetti
  • 1/2 butternut squash
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Skyld de hele cherrytomater, hak rødløget og hvidløget, og kom det i et ovnfastfad.
  • Placer ricotta osten midt i tomaterne, i det ovnfastefad, og drys med chiliflager.
  • Bag det i ovnen i ca. 25 minutter til tomaterne er møre.
  • Kog i mellemtiden spaghetti efter anvisningen, i saltet vand.
  • Ringel butternut squashen til spaghetti og bag spaghettierne 8 minutter i ovnen.
  • Når tomaterne er møre, moses ricottaen og tomaterne sammen med en gaffel.
  • Vend spaghetti og butternut spaghetti godt rundt i retten. Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering