fbpx
MENU

Madplan uge 10

Her kommer madplanen for uge 10 i et lidt andet format. Den sande historie er, at vi i næste uge får måltidskasse fra HelloFresh (jeps! med på influencer moden 😉 ). Derfor deler jeg en madplan, som kunne være en madplan jeg sendte ud til mødrene på mine Baby-Bootcamp-forløb. Det gode ved denne madplan er, at de fleste opskrifter ligger på bloggen og der er en indkøbsliste nederst.

Rigtig god fornøjelse.

Sådan ser vores madplan for uge 10 ud

Søndag: Krydret oksedeller i spidskåls-wrap 

Tid: ca. 40 min.

Det skal du bruge: 

  • 800g hakket oksekød 
  • 1 rødløg
  • 2 æg
  • 1/2 glas hakket soltørret tomater
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 spsk sambal oelek (chili-pasta)
  • 1 tsk groft salt
  • Peber
  • Spidskål
  • Fedtfattig creme fraiche dressing
  • Gulerødder

Find opskriften på oksedeller her.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader 

Hak løg og persille

Bland hakket oksekød, hakket rødløg og persille sammen med de soltørrede tomater, 1 spsk sambal oelek (kan undlades eller udskiftes med en chili, rødpeber eller tomat-koncentrat) salt og peber

Brug hænderne og form farsen til kødboller, placer dem på en bradepande og bag dem ca. 17 min i ovnen. 

Skyld spidskålen, pil de yderste store blade af og brug dem som wrap

Snit resten af spidskålen fint til Pad thai på onsdag og frokost i morgen

Skræl gulerødder, skær et par stykker i stave, opbevar resten i vand i køleskabet

Server kødbollerne i et spidskålsblad med fedtfattig dressing og gnave-gulerødder til

Aftensmad Oksekød

Mandag: Tomatsuppe med krydret oksedeller

Tid: ca. 20 min.

Det skal du bruge: 

  • 1 rød snackpeber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ liter vand + grøntsags bouillonterning 
  • Salt og peber
  • Krydret oksedeller fra i går

Sådan gør du:

Snit snackpeber, løg og hvidløg. Svits det i en gryde og rist paprikaen med

Tilsæt hakkede tomater og vand + bouillonterning 

Kog tomatsuppen 15 min

Blend suppen evt. men en stavblender 

Smag til med salt og peber

Server suppen med krydret oksedeller

Tirsdag: Fennikel salat med røget makrel

Tid: ca. 15 min

Det skal du bruge: 

  • 2 skiver rugbrød i tern
  • Serano skinke 80g 
  • 20 g mandler
  • 1 fennikel
  • Saft og skal af ½ øko citron
  • 1 spsk honning
  • Dild 
  • Salt og peber
  • Røget makrel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader

Rist mandler, rugbrød og serano skinke sprødt i ovnen i ca. 7-15 min

Snit fenniklen fint i skiver evt. på mandolinjern

Bland fenniklen med citronsaft og skal, honning, dild og salt og peber

Hak mandlerne og knus skinken. Bland mandler, rugbrødscroutoner og skinke i salaten 

Server salaten til røget makrel

Pad thai

Onsdag: Fitness Pad Thai

Tid: ca. 25 min

Det skal du bruge: 

  • 2 kylling bryst, så der også er til frokost i morgen
  • Resten af den spidskål du allerede har snittet
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk teriyaki sauce (eller soja)
  • 1 spsk surkin gold eller brunfarin eller kokossukker 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1-2 gulerod
  • 1 bakke bønnespire
  • 2 forårsløg
  • 2 dl høneboullion
  • 1 æg
  • peanuts, tørret chili, bønnespirer og forårsløg til pynt

Find opskriften på fitness pad thai her.

Sådan gør du:

Start med at forberede alle ingredienserne: 

Skær kylling i små tern

Snit løg og hvidløg fint. 

Riv gulerødderne i lange tynde strimler (allerede skællet)

Snittet spidskål (allerede forberedt)

Skyl bønnespirerne

Rør en marinade sammen af fish sauce, teriyaki sauce og surkin gold

Varm marinaden op i en wok eller pande og tilsæt løg og hvidløg

Når løgene er svitset tilsættes kyllingen og den svitses med

 Tilsætte de resterende ingredienser på nær ægget og lad retten simrer til kyllingen er gennemstegt og grøntagene er møre

Skub Pad Thai’en til side i wokken og slå ægget ud i den anden side

Lav scrambled egg og vend det derefter i retten

Server retten med hakkede peanuts og tørret chili. Pynt med bønnespirer og forårsløg.

Torsdag: Porretærte og fyldte koteletter

Tid: ca. 40 min

Det skal du bruge: 

  • Porre
  • Tomater
  • Hytteost
  • Æg
  • Hvedemel
  • Fuldkornshvedemel
  • Smør
  • Salt og peber
  • Koteletter
  • Soltørrede tomater

Find opskriften på porretærte her og opskriften på fyldte koteletter her.

Tærtedej:

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 20 g smør
  • 1 dl koldt vand

Fyld:

  • 2-3 porre
  • 3 tomater
  • 3 æg
  • 150g hytteost
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 tsk peber

Sådan gør du:

Tærtedej:

Bland de to meltyper sammen og smuldre smørret i melet. Saml dejen med vandet og rul eller pres den ud i en tærteform.

Fyld:

Rens porrerne og skær dem i ringe. Steg dem på en pande med lidt salt og peber. Skær tomaterne i skiver. Bland æg, hytteost, salt og peber. Fyld tærtedejen: først med de stegte porrer, så æggemassen og til sidst toppes tærten med tomaterne. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 grader (ca. 180 grader varmluft).

Skær en lomme i koteletterne og fyld dem med resten af de soltørrede tomater

Steg de fyldte koteletter på panden og krydder med salt og peber.

Frugtsalat vaniljeskyr

Fredag: rester og frutssalat

Find opskrift på frugtsalat her.

Til aftensmad er der rester fra ugen og frugtsalat til dessert.

Frugtsalat: Skær forskellige frugter ud i mundrette bidder og kald det abemad 🙂

Indkøbsliste:

Indkøbsliste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *