Skyr-Alamande

Skyr-alamande

Morgenskyr med smag af risalamande med lun hindbærsauce

Skyr-alamande er en sund risalamande lavet af skyr, hytteost og vanilje. Skyr-alamanden bliver bedst hvis den får lov at stå og trække, gerne natten over. Men den sunde risalamande kan ogå sagtens røres hurtigt sammen og nydes som en julet morgenmad, et eftermiddagsmåltid eller en lille dessert.

Hinbærsauce

Den lynhurtige hindbærsauce kan også laves af andre bær som f.eks blåbær. Du tager de frosne bær direkte fra fryseren ind i mikroovnen og 45 sek efter har du en skøn bærsauce til skyr-alamande, grød eller skyr som bliver endnu lækre hvis du røre lidt vanilje i – så bliver det vist ikke nemmere!

Skyr-alamande med lun hindbærsauce

Skyr-alamanden er lavet med hakkede smuttede mandler. Smut gerne for mange mandler og opbevar dem på køl, de kan holder sig ca. en uges tid (og så er du i smutte-træning til risalamanden 😉 ).

Vil du gerne have en sødere skyr, kan du tilsætte et par dråber stevia drops (steviadråber) med vaniljesmag. Proteinpulveret kan undlades, men så må skyr-alamanden sødes på anden vis, evt. med honning eller sukrin.

Velbekomme

Skyr_alamande

 

Skyr-alamande

Det skal du bruge:

  • 2 dl skyr
  • 1 dl hytteost
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 spsk vaniljeproteinpulver (ca. 10-15 g)
  • 10 smuttede, hakkede mandler

Hindbærsauce:

  • 1 dl frosne hindbær
  • 1 knivspids vaniljepulver

Sådan gør du:

Aftenen inden: Rør skyr, hytteost, vaniljeproteinpulver og mandler sammen og sæt det i køleskabet natten over.

Om morgenen: Tag skyr-alamanden ud af køleskabet – ligger der overskydende væske, så hæld det fra. Lav hindbærsaucen ved at sætte hindbærrene i mikroovnen i ca. 45 sek. og rør den med vaniljen.

Hæld sovsen over skyr-alamanden, pynt med flere mandelsplitter og nyd din morgenskyr.

Skyr-alamnde

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *