fbpx
MENU

Triple chocolate sea salt cookies

Gå til opskrift

Måske verdens bedste cookies

Cookies er en kunst! De skal være sprøde i kanten, men bløde i midten. De må ikke blive tørre efter et par dage i kagedåsen. Cookies må ikke være for tynde og heller ikke for tykke – det er faktisk ikke så nemt og så skal de i den grad adskille sig fra almindelige småkager. Så lad mig præsentere dig for triple chocolate sea salt cookies – så bliver det ikke bedre.

Se min småkage opskrift på vaniljekranse her.

Cookies opskrift

Triple chocolate cookies

Her får du opskriften på triple chocolate sea salt cookies, en rigtig luksus cookie med 3 forskellige farver chokolade: mørk, lys og hvid chokolade og en lille smule salt, som klæder det søde køkken godt. Jeg har brugt min favorit chokolade fra Callebaut – læs mere om chokoladen her.

Cookies

Cookien er måske verdens bedste – jeg har ihverfald ikke smagt nogen lignende – endnu! Opskriften er en ting, bagetiden er en anden og måske det vigtigste for den perfekte cookie. Mine cookies vejede 20g (jeps, jeg vejede dem) og er bagt i 11 minutter ved 180 grader varmluft. Jeg har bagt cookierne i en muffinform, fordi jeg ville bruge dem til flødebollebunde og for at få dem helt runde.

Opskriften består af ægte smør, både brun farin og sukker, som piskes til en lys smørcreme, inden melet tilføjes. Jeg har brugt både bagepulver og natron for at få højden og den perfekte sprødhed på cookien.

Se også opskriften på sund cookies med spinat her.

Det salte touch er fantastisk i en cookie og endnu bedre i bunden af en flødebolle.

Velbekomme

Triple chokolade sea salt cookies

Måske verdens bedste cookies

Det skal du bruge:

  • 200 g smør
  • 150 g brun sukker
  • 125 g sukker
  • 240 g mel
  • 1 æg
  • 1 tsk. vanilje eller vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mælke chokolade

Sådan gør du

  • Pisk smør og de to slags sukker til det er lyst og luftigt.
  • Bland mel, bagepulver, natron, vanilje og salt sammen i en skål og rør det i dejen sammen med ægget.
  • Vend chokoalde drops eller hakket chokolade i dejen.
  • Dejen har bedst af at stå på køl – gerne 1 time, inden den trilles til kulger, det gør det også nemmere at trille dejen.
  • Form dejen til kugler og bag dem 11 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Dejen kan fryses ned i kugler – lige til at tage op til nybagte cookies.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering