fbpx
MENU

Madplan uge 17

Efter en weekend i sommerhus, skal der handles ind til ugen og aftensmaden i aften skal være sund og nem. Det bærer hele ugens madplan præg af, sund mad med masser af grøntsager og aftensmaden kan laves på kun 30. minutter – det er jeg total fan af for tiden. En enkel dag med rester – så kan jeg bruge tiden på noget andet i køkkenet 🙂 Madplanen er ikke helt så varieret som den plejer, men tilgengæld god!

Sådan ser vores madplan for uge 17 ud:

Søndag: BBQ-kylling, med bagte majs, rødløg og peberfrugt samt ranch dressing

Majs, rødløg og peberfrugter ristes i ovnen ved 220 grader varmluft i 15-20 minutter. Kyllingebryst skæres i strimler og pensles med BBQ-sauce (f.eks denne BBQ-sauce*) og lad dem trække.

Lav dressing af cremefraiche (eller skyr), sennep, purløg, salt og peber.

Steg kyllingen med marinaden og server grøntsager og kylling i en wrap, eller på toppen af en salatbowl med dressingen.

Note: madpakke og frokost mandag + tirsdag.

Mandag: Grøn karry med rejer, gulerod og squash

Vi sprang over denne ret i sidste uge. Nu er der handlet rejer og den er på planen igen – squash og gulerødder har heldigvis kunne holde sig fra sidste uge.

Tirsdag: Five spice oksekød med lynsyltet agurk, mango, spinat, gulerod, chili og peanuts.

Oksekød stegt med five spice krydderi. Serveret i en bowl med spinat og/eller ris (fra i går), mango, revet gulerod, chili og peanuts. Dertil lynsyltede agurker, fra denne opskrift. Kan også serveres i en wrap eller i hjertesalat-tacos.

Note: til to dage og frokost.

Kylling asiatisk

Onsdag: rester

Reter fra tirsdag, supplerer evt. med frisk salat/grønt.

Torsdag: Bowl med falaffel, sød kartoffel og evt. chilimayo

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær den søde kartoffel i tern og rist det i ovnen 20-25 minutter. Lun også falaffel i ovnen (eller lav dem selv, det er så lækkert opskriften på falaffel finder du her)

Salatbowlen består af fintsnittet kål, gulerod, agurk, sød kartoffel og falafel. Som dressing – Sriracha chili mayo!

Fredag: Crispy chicken burger

Den er på madplanen igen!

Crispy-chicken: halver kyllingebrystene og vend dem i  ”crispy chicken” krydderi fra Santa Maria og bag kyllingerne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Vegansk-mayo: Vi laver en vegansk-mayo på silke-tofu, fordi den indeholer 1/10 af kalorierne af en almindelig mayonnaise. Blend silke-tofu med hvidvinseddike, sennep, salt og lidt peber. 

I verdens bedste hjemmebagte burgerboller.

Hak iceberg, tomat og agurk + syltede rødløg til burgeren. 

Crispy Chicken burger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *