BrændendeKærlighed

Brændende kærlighed

Børnevenlig brændende kærlighed med spejlæg

I sidste weekend var jeg til informationsmøde om årets madskoler. Jeg skal nemlig være frivillig instruktør på Landbrug Fødevarer, 4H og Rema1000’s madskole her i Aalborg i uge 27.

Hvad er en madskole?

Hvis du tager DBU’s fodboldskole og bytter fodbolden ud med mad – har du konceptet.

Det betyder, at jeg frivilligt skal bruge en hel uge af sommerferien sammen med 25 madglade børn. Det er børnene der skal lave mad, de skal være fysisk aktive og så skal de lære om kost og sundhed. Det er lige et koncept for mig og jeg glæder mig rigtig meget. Forhåbentlig smitter min mad og sundheds- entusiasme og træningspassion lidt af på de skønne unger.

Til madskolen er der udviklet en kogebog med de opskrifter som børnene skal lave i løbet af ugen. Opskrifterne er alle lavet på baggrund af de 10 officielle kostråd.

Børnene får først udleveret kogebogen når de møder på madskolen, de kender derfor ikke opskrifterne endnu, men det gør jeg 😉 Jeg er selvfølgelig gået igang med at afprøve nogle af opskrifterne, selvom jeg har en tendens til at “rette” opskrifter til, så de bliver ligesom jeg vil have dem både smags og nærringsmæssigt, deler jeg i dag opskriften på børnenes brændende kærlighed fra madskole kogenbogen 2017.

Velbekomme

Børnenes brændende kærlighed

Børnenes Brændende Kærlighed

Det skal du bruge:

til 4 peroner

  • 600g kartofler (evt. rester som blomkål og broccoli. Jeg brugte kartofler og blomkål)
  • 200g gulrødder
  • 5 skiver syltede rødbeder
  • 3 dl mælk
  • 10g smør (ville jeg nok undlade)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk peber
  • ca. 280g kød (f.eks kotelet og stegeflæsk – jeg brugte herregårdskotelet)
  • 4 æg

Sådan gør du:

Skræl kartofler og gulerødder (bruges andre grøntsager skal disse også skyldes og skrælles), skær dem i store stykker og kog dem i 20 min. Hæld vandet fra de kogte grøntsager, lad lidt vand blive tilbage i gryden. Skær rødbede skiverne i tern og læg dem i gryden. Tilsæt mælken lidt ad gange og mos grøntsagerne til mos. Til sidst røres smør, salt og peber i mosen.

Skær kødet i tern og steg det på en pande med salt og peber. Efterfølgende steges æggene til spejlæg. Server spejlæg og kød oven på mosen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *