fbpx
MENU

4 hurtige hverdagopskrifter

4 hurtige hverdagsfavoritter med hakket oksekød

Her får du 4 aftensmadsopskrifter som du kan lave på under 30 min. med hakket oksekød. Opskrifterne er vores “go-to” opskrifter på travle dage. Jeg ved ikke om du kender det: du står nede i supermarkedet og griber ud efter en bakke hakket kød (fordi det plejer du), men du ved egentlig ikke hvad du skal lave af kødet. Det bliver ofte de samme retter med hakket kød igen og igen. Sådan har jeg det ihvertfald og derfor deler jeg nu mine 4 hverdags-favorit-opskrifter med oksekød. Det er de 4 retter jeg laver igen og igen. Jeg håber du finder inspiration i min “go-to” hakket oksekødsretter, så næste gang du står med en bakke hakket oksekød, har du fået ny inspiration.

Del gerne dine “go-to” retter med hakket oksekød med mig i kommentaren (jeg ved du har dem 😉 )

Eller du kan inspirere mig på Instagram ved at tagge mig

Velbekomme

Oksedeller

Hakket Dansk Oksekød!

Jeg bliver nødt til at slå et slag for KØB DANSK. Min far er landmand og har kødkvæg, derfor er jeg opdraget til at vælge danske fødevarer, for på den måde at støtte det danske landbrug. Det gælder kød, mælk, æg, grøntsager, frugt og kornprodukter. Jeg vil derfor opfordre dig til også at købe dansk. Det kan godt være, at vi skal spise mindre kød, fordi kød-produktionen er forurenene. Jeg foreslår at vi starter med at vælge de danske produkter, da det også mindsker transporten og dermed forureningen fra fly, lastbiler, skibe osv.

Jeg kan ikke forvente at alle ved, at alt kød i supermarkederne ikke er dansk, derfor vil jeg gerne vise jer hvordan i ser forskel. To identiske kød-pakker kan være fra to forskellig lande.

Hakket oksekød

Se f.eks dette billede, som jeg har taget i Bilka (det kunne lige så godt være taget i Netto eller Føtex). Hakkekødet til højre er født i Danmark, opvokset i Danmark, Slagtet i Danmark og fremstillet i Danmark. Hvor imod hakkekødet til venstre er født i Tyskland, opvokset i Tyskland, Slagtet i Tyskland, men fremstillet i Danmark. Fuldstændig det samme produkt, det ene dansk det andet tysk. Nogle gange er produktionslandet trykt på bagsiden.

Jeg opfordrer dig til at vælge dansk 

Taco

Mine hverdagsfavorit retter med hakket oksekød:

Hakkebøf med Grønkålssalat og Hokkaido

Nummer 1

Hakkebøf med grønkålssalat og hokkaido græskar indtager helt klart 1. pladsen, fordi det er den ret vi laver oftes. Grønkålssalaten laves foruden grønkål af edemamebønner og æble, madvarer jeg altid har i køleskabet/fryseren. Menuen kan laves på 20-30 min. Det der tager længst tid er at bage hokkaidoen i ovnen. Skal det gå rigtig hurtig, kan menuen spises uden hokkaido og aftensmaden kan være serveret på ca 20 min.

Hakkebøf

Grønkålssalat med hytteost

Taco

Nummer 2

Taco! Er min livret, fordi der er så mange muligheder for variationer. Steg noget hakket oksekød på en pande og krydr oksekødet godt med taco kryderri, hak det grønt du har i køleskabet og spis det i en tortilla wrap – nemt!

Jeg krydrer oksekødet med cajun mix fra urtekram og supplerer med lidt ekstra tørret chili, spidskommen og cayennepeber, men du kan også bruge krydderiblandingen fra hokkaidosuppe med krydret taco oksekød eller købe en krydderiblanding på brev.

Taco

One pot pasta

Nummer 3

Det er nemt! Alt op i en gryde og 12 minutter efter er der aftensmad. Jeg laver den bedste one pot pasta med oksekød. Oksekødet steger jeg inden jeg tilsætter de resterende ingredienser, hvilket gør at retten tager ca. 25 min. at lave inkl. grøntsagsforberedelse.

Læs også hvordan jeg forbereder grøntsager

One pot pasta hakket oksekød

Oksedeller med soltørret tomater og spidskålssalat

Nummer 4

Nemme saftige oksefrikadeller som passer sig selv i ovnen, mens jeg laver spidskålssalaten. Aftensmad på 30 min også til dagen efter. De perfekte deller at have i fryseren til en hurtig aftensmad.

Aftensmad Oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *