fbpx
MENU

Drænet skyr

Gå til opskrift

En tykkere skyr

En tyk, cremet, smøreost-agtig skyr – lækkert 🙂

Drænet skyr, er skyr, hvor væsken er afdryppet. Det giver skyren en tykkere og mere cremet konsistens, ligesom smøreost. Når skyr drænes reduceres den, hvilket vil sige, at der bliver lidt mindre, som betyder at kalorietætheden stiger i den drænede skyr. Drænet skyr er stadig lagt mere kalorielet end smøreost, creme fraiche og mascarpone, derfor bruger jeg ofte drænet skyr i stedet for.

Jeg dræner skyr til desserter, dressinger og morgenmad. Den drænede skyr er nem at arbejde med og holder formen. Den er derfor rigtig god til at dekorerer f.eks morgnemad med. Jeg elsker nemlig et smukt morgenmadsbord, hvor jeg kan få havregrød til at ligne cupcakes, se selv her, ved at dekorere dem med en creme af drænet skyr og smøreost, eller få müsli til at se ud som en tærte, som her, ved at fylde den med drænet skyr.

Velbekomme

Drænte skyr

Drænet skyr

Drænet skyr gør skyr tykkere og mere cremet, så den bliver mildere i smagen, hvilket gør den rigtig velegnet til sunde desserter og morgenmad.

Ingredienser

  • 200-300 g skyr
  • tid

Sådan gør du

  • Hæld skyr i et dørslag med køkkenrulle og lad det stå i køleskabet, i en skål, i mindst to timer. Det kan sagtens stå til dagen efter.
  • Den overskydende væske drypper ned i skålen og tilbage har du en fast skyr du kan bruge til kager, dressinger og desserter.

Müslitærte

Prøv drænet skyr i  denne müslitærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering