Grill Salat

Grillede nektariner

Sommer grill salat med grillost og balsamico glace

Det kan godt være, det ikke bliver sommer i år, og aftnerne hvor vi har siddet på altanen, kan tælles på en hånd, men vi griller stadig! Vi nyder grillmaden indenfor, imens det regner og med denne grill salat får vi lidt sommerstemning.

Squash er i højsæson lige nu og det samme er ferskener, som bare smager fantastisk lige for tiden. Alt i salaten har været på grillen, derfor er det en rigtig sommer grill salat, der passer godt til både grillet fjerkræ, gris og okse. Når der er gang i grillen, betyder det ikke, at der kun skal være store bøffer, pølser og brød på grillen, de fleste grøntsager kan også grilles – og smager skønt grillet. Du kender en grillet majskolbe, men har du prøvet med grillet spidskål eller vandmelon? Det er også virkelig skønt.

Grillost fra Taverna

I denne salat er der også grillet ost, som er en fast blød hvid ost der er lavet til at skulle grilles eller steges på panden. Osten finder du samme sted som feta-ost i supermarket og osten hedder Grillost og er fra producenten Taverna, den har en fedtprocent på 19%, som er det samme som en hvid salat-ost fra blok.  Osten smager dejligt sammen med de grillede grøntsager og sødmen fra de grillede nektariner og balsamico glacen. Balsamico glacen kan du nemt lave selv, så undgår du tilsat sukker og det er nemt at lave. Brug balsamico glace over grillede grøntsager og rodfrugter til efteråret, f.eks hokkaido fritter. Balsamico glace er også dekorativ og nem at pynte med.

Velbekomme

Grill Salat med grillede nektariner

Det skal du bruge:

Salat:

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 3 ferskner
  • 3 tomater
  • 1 grillost
  • salt og peber
  • pynt: frisk oregano

Balsamico glace:

  • 2 dl balsamico

Sådan gør du:

Salat:

Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver og giv dem salt og peber på hver side. Skær fersknerne i fire skiver, ved at skære en skive af bunden, skær derefter ind til stenen og skær en ring, fjern stenen og skær resten i skiver. Tomaterne og grill osten skæres også i skiver. Grill det hele 1 min på hver side. Anret grøntsagerne skiftevis med osten og servere salaten med balsamico glace.

Balsamico glace:

Held balsamico i en lille kasserolle og lade det simre ved middel varme i ca. 10 min, til det er reduceret til ca. halvdelen. Blasamicoen skal stadig være flydende når du tager den af varmen, den bliver mere tyktflydende når den køler.

 

grill salat med nektariner

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *