MENU

Müslitærte

Morgenmadstærte – det lyder næsten for godt til at være sandt!

Når jeg ser noget smukt, smager noget lækkert eller får en ide, så kræser mine tanker om hvordan jeg kan lave det jeg har set eller smagt i en sundere udgave. Jeg søger inspiration på nettet og i kogebøger, for at lære hvordan det laves. I mange opskrifter er der ingredienser som jeg ikke spiser til hverdag. Jeg kan lide at lave velsmagende hverdagsmad, med helt almindelige danske råvarer, uden tilsat sukker og for mange kalorier. Ofte kræver det mange forsøg i køkkenet, men denne müslitærte blev helt overraskende lækker, og så endda i første forsøg.

Müslitærte med bær

Muslitærte-tanken opstod egentlig som en ide på at lave en portion skyr med knasende banan granola og bær “upside down”, på en smuk måde, som kan serveres for gæster på et brunch bord. Denne opskrift er faktisk så lækker, at den kan serveres for gæster også til eftermiddagskaffen eller endda som dessert.

Her har jeg lavet tærten som én stor, men den kunne sagtens laves i portionsstørrelser i muffinsforme.

Müslitærte

Tærten er fyldt med skyr, rørt med vanilje samt frosne og friske bær. Jeg synes der er kæmpe stor forskel i smag og konsistens på de skyr der findes. Jeg vælger altid en neutral variant og tilføjer selv den smag jeg ønsker, det gør jeg af den simple årsag, at jeg synes der er alt for mange tilsætningsstoffer og ekstra ingredienser, som jeg ikke har brug for, i de varianter med smag. Jeg kan bedst lide en skyr som er sød i smagen, tyk i konsistensen og allerhelst økologisk. Der er frit valg, men jeg vil forslå en tyk skyr til tærten, for at udgå at bunden bliver blød.

Tærten kan pyntes lige som du vil, eller med det du plejer at spise på din skyr. Jeg har pyntet den med friske blåbær og frosne hindbær, men det kunne lige så godt være ristede nødder og tørret frugt.

Velbekomme

Tærte
[recipe-foody]

Müslitærte

Det skal du bruge: 

  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 moden banan
  • 3 dl havregryn (halv fin- og halv grovvalset)
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk hampfrø (kan undlades)

Sådan gør du:

Sæt hørfrø i blød i vandet, gerne 15 min eller mere. Bland de tørre ingredienser sammen. Mos bananen og bland den med hørfrøene. Held bananmassen i grynene og bland det sammen. Tryk massen ud i en tærte form. Bag tærten i 20 min ved 180 grader varmluft. Lad tærten køle af inden du fylder den med det du har lyst, jeg fyldte den med skyr og friske bær.
[/recipe-foody]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *