MENU

Græskarbrød

Det skønneste græskarbrød lavet af Kabocha Squash

En meget misvisende overskrift. Et græskarbrød lavet af en squash? Den hedder altså en Kabocha squash men den ligner og smager som et græskar. Jeg tror efterhånden det er okay at udskifte græskar/squash betegnelserne som man vil 😉

Græskar

Kabocha Squash

Jeg fandt dette græskar og forsøgte at tilberede det som fritter i ovnen, som jeg ofte gør med Hokkaido. Det smager også rigtig godt! Denne squash er meget mere bestand end Hokkaido og den mætter meget mere. Jeg syntes squashens smag og konsistens er brød-agitig. Derfor fik jeg lyst til at bage et brød af Kabocha græskaret. Det viste sig at være en virkelig god ide. Det kom der nemlig dette lækre brød ud af 🙂 Det smager helt fantastisk med smør eller hytteost på, men også bare som det er. Konsistensen er næsten som en kage og derfor vil jeg snart forsøge at bage kage af Kabocha squashen.

Velbekomme

Græskarbrød

Er du også vild med græskar? Prøv spaghetti squash – det er sikkert også noget for dig!

 

[recipe-foody]

Græskarbrød

Det skal du bruge:

  • 3 dl vand
  • 1 spsk husk
  • 1/4 Kabocha squash
  • 3 æg
  • 1 dl mel (jeg brugte denne: quinoa)
  • 1 tsk salt
  • græskarkerner til pynt

Sådan gør du:

Bland vand og husk og lad det trække i 10 min. Riv Kaboca squashen fint. Blend vand og husk, jeg bruger min foodprocessor, tilsæt den revene squash og blend igen. Tilsæt æg og salt og blend det til en ensartet dej. Hæld dejen i en beklædt brødform. Jeg har pyntet brødet med græskarkerner og lidt af den revne squash. Bag brødet i ca. 45-60 min ved 180 grader.

[/recipe-foody]

Gluten frit græskarbrød

2 kommentarer til “Græskarbrød

  1. Hej! Din opskrift ser meget fristende ud og jeg vil meget gerne prøve den, men mine kabocha squash er af meget varierende størrelse, så jeg håber du kan hjælpe mig med hvor meget squash man skal bruge? Måske i gram eller dl?

    1. Hej Solveig,
      Tak for din interesse i græskarbrødet 🙂 Hold da op det er lang tid siden jeg sidst har bagt dette lækre brød. Jeg tør ikke sige hvor mange gram græskar jeg brugte, men de kabocha græskar jeg har brugt, har altid været større end f.eks Hokkaido græskar. Jeg ved ikke om det hjælper, men det 1/4 af det græskar du ser på billedet.
      God fornøjelse
      Venlig hilsen
      Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *