Grønkålssalat med figner og pære

Grønkålssalt med friske figner

Grønkålssalat med friske figner og bagt pære

 Det er efterår (og ferie, for nogle) så her er opskriften på en rigtig efterårssalat.

I denne grønkålssalat finder du alt det som jeg er helt vild med ved efteråret. Grønkål! Græskar! Friske figner! I en og samme salat. Derudover er jeg også vild med de danske frugter som er i sæson lige nu. Både æbler og pærer kan jeg plukke i fars have – det er fantastisk. Nogle pærer syntes jeg godt der kan have en hård eller sej skrald og relativt lidt smag, men når de bages i ovnen bliver skralden og pæren blød og smagen meget kraftigere og sødere, det er jeg helt vild med i denne salat.

Grønkål

Grønkålssalat med bagte pære

Salaten får sit saltede element fra hokkaido græskaren som jeg har bagt i ovnen med rigeligt salt. Sundhedsmæssigt er det ikke det mest hensegitsmæssige at bruge store mængder salt, men det smager virkelig godt. Mandlerne er ristet i ovnen, uden salt, så der har jeg sparet lidt 😉

Jeg håber du vil syntes lige så godt om denne salat som jeg gør. Jeg vil nyde at få en kommentar eller et billede på instagram med din oplevelse med salaten.

Hvis du kan lide grønkålssalat, kan du helt sikkert også lide den her: grønkålssalat eller den her: grønkål og quinoa salat.

Velbekomme.

Grønkålssalat

Grønkål med friske figner og bagt pære

Grønkålssalat med figner og pære

Det skal du bruge:

  • 200g grønkål
  • 2 friske figner
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1 pære
  • 10 mandler (gerne ristede)
  • 1 spsk salt

Dressing:

  • 1 spsk æblesider eddike
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

Start med at vaske hokkaidoen rigtig godt. Skær den midt over, fjern kernerne og skær den i tern. Krydr hokkaidoternene godt med salt og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. Skær også pæren i tern og bag den i ovnen i et ildfast fad i ca. 20 min. Grønkålen skylles og vaskes godt og hives eller hakkes i mundrette størrelser. Masserer grønkålen med dressingen af æblesider eddike, lidt oliven olie og salt og peber til kålen bliver blød og helt mørkegrøn. Skyld fignerne, du kan sagtens spise skralden, og skær dem i både, hak også mandlerne. Når hokkaidoen og pærene er færdig bagte og kølet af, blandes salaten ved at vende alle ingredienserne i grønkålen.

Efterårs grønkålssalat

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *