Hellefisk i fad

Hellefiskefad

Fiskefad

Fisk er sundt! Vi forsøger at spise fisk til aftensmad én gang om ugen. Oftes om onsdagen hvor jeg går på markedet og køber frisk fisk hos Klausens fisk. Lige for tiden er hellefisk favoritten, så vi har lavet dette fiskefad efterhånden ret mange gange.

Fiskefad krydderurtehytteost

Det er nemt og velsmagende. Læg en bund af grøntsager, jeg bruget spidskål, broccoli og løg. Men brug hvad du har, jeg kan også godt finde på at bruge tomater. Læg hellefiskefileten oven på, pres citronsaft over og drys med salt og peber. Derefter sættes det hele i ovnen. Aftensmad på bare 12 min – det er nemt!

Er du til hurtig aftensmad? Se min one pot pasta opskrift her.

Fisk i fad Den rå fisk

Hellefisk i fadDen bagte fisk

Hellefisk

Serverer fiskefadet som det er eller serverer kartofler og en krydderurtehytteost til.

Velbekomme

 

Hellefisk i fad

Det skal du bruge:

  • Hellefiskfilet (1/2-1 pr. person)
  • 1/2 spidskål
  • 1/2 broccoli
  • 1 løg
  • 1 citron
  • salt og peber

Krydderurtehytteost

  • 150g hytteost
  • 1 spsk finthakket persille
  • 1 spisk finthakket dil
  • salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Skær løget i ringe og snit spidskålet fint, fordel det i bunden af et ovnfast fad. Bræk buketter af broccolien og læg dem i fadet. Oven på grøntsagerne placeres hellefiskefilet. Skær 1/2 citron i tern og læg citronstykkerne med skræld i fadet, pres saften fra den anden 1/2 citron over fisken og grøntsagerne, krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.

Rør krydderurtehytteosten sammen ved at blande ingredienserne i hytteosten og smag til med salt og peber.  Serverer fiskefadet med kogte kartofler og kryderurtehytteost.

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *