MENU

Grønkålssalat med græskar og figner

Gå til opskrift

Efterårs tradition

Det er efterhånden blevet en tradition, at jeg laver en grønkålssalat hvert år om efteråret, som jeg selv bliver så vild med, at jeg gerne spiser den hver dag, så længe grønkål er i sæson. Tidligere har det været denne grønkåls-salat med hytteost, som jeg også laver uden edamamme bønner. Eller denne grønkålssalat med bolsjebeder og kakifrugt. Jeg spiser selvfølgelig Hokkaido græskar dertil, men i år er min favorit grønkålssalat med Hokkaido græskar i.

Tradition er også, at jeg deler grønkålsalaten med bloggen, og i år skal ikke være nogen undtagelse. 🙂

Tidligere grønkålssalater

Hummus

Denne grønkålssalat med græskar vender jeg i en spsk. hjemmelavet hummus uden olie. Opskriften på hummus ligner denne hummus opskrift, dog uden chili. Min bedste opskrift på oliefri hummus må I desværre vente lidt med at få. Det klæder grønkålen at blive krammet i en “dressing” og i denne salat bruger jeg hummus.

Du kan bruge en god købe hummus, eller du kan lave din egen.

Grønkålssalat med græskar

Hokkaido græskar

Jeg er tosset med Hokkaido græskar, det kommer vist ikke som nogen overraskelse. Græskaret kan bruges til så meget forskelligt, og får forskellig konsistens, afhængig af tilberedningen. Forskellige sorter af Hokkaido græskar er også forskelligt i kødet.

Bager du Hokkaido græskar i tern, eller fritter ovnen ved høj varme 200-250 grader i 20-30 min, får du græskar som er bløde inden i. Bager du derimod græskeret ved lavere varme 150-175 grader i 55-65 min får du mere “hårde” fritter, som ikke knækker i dippen.

Til denne grønkålssalat foretrækker jeg den bløde græskar variant, så det snasker ud i salaten.

Det søde fra græskaret, sammen med det søde fra fignerne, og det salte fra salattern, smager så skønt. Er figner ikke i sæson, så brug æble og vil du have et sprødt element i salaten, kan jeg anbefale ristede- eller saltristede mandler.

Salaten er god til det meste, også gryderetter, og til frokost, med lidt syltede rødløg.

Velbekomme

Grønkålssalat med græskar og figner

Grønkålssalat med græskar, figner og feta
Tid: 35 min
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 pose grønkål 400g uden stokken
  • 1 lille hokkaido græsker
  • 1 spsk hummus evt. hjemmelavet
  • 1-2 friske figner kan erstattes af 1 æble
  • 1 håndfuld salattern 3%
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Vask og halver græskaret, skrab kernerne ud og skær græskaret i tern.
  • Fordel græskarene på en bradepande og krydr med salt, bag dem i ovnen i ca. 20-30 min.
  • Vask grønkålen godt og riv den af stokken.
  • Kram grønkålen med hummus, brug fingerne.
  • Vend salaten med de bløde græskar og smuldre salattern, brug fortsat hænderne.
  • Pynt med figner i både.
  • Smag salaten til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *