fbpx
MENU

Madplan uge 12

Vores madplan for uge 12, bærer præg af, at vi i denne uge faktisk ikke har vanvittig travlt. Vi kan lave aftensmad alle dage og der er ikke nogle dage, hvor vi behøver at lave mad til flere dage, fordi vi ikke er hjemme. Vi er faktisk hjemme i denne uge – det vil jeg da forsøge at nyde.

På madplanen finder du “klassikere”, helt almindelig sund mad, med opskrifter fra bloggen. I denne uge har jeg ikke været så kreativ, men tilladt mig at genbruge gode gamle opskrifter – som smager!

Søndag boller i karry

Vi skal have boller i “grøntsags-karry”, hvor jeg laver saucen af gulerødder, squash og selvfølgelig karry, samt en lille dåse kokosmælk. Bollerne laver jeg af kalv og flæsk og koger. Opskrifter på Boller i karry finder du her. Jeg serverer råkostsalat dertil og ris til Kasper samt blomkålsris til mig selv.

Boller i karry

Mandag: Fiskefilet med råkost, skyr-remo og rugbrød

Fiskefilet panerer jeg i ovnen, det sparer fedtstof og svineri. Jeg panerer den i rasp, rugmel eller rugbrød, jeg har delt opskriften med fiskefilet paneret i rugbrød her. Jeg kan gen-servere råkostsalaten fra i går, samt rugbrød og skyr-remo. Skyr remo laver jeg af: 1 dl skyr, 2 spsk. remoulade, 1 tsk. citronsaft og ½ tsk. karry. På den måde får vi “mere” remoulade for “færre” kalorier – win win!

Fiskefilet

Tirsdag: Tacopizza

Umm, en af mine livretter. Det er typiskt reste-mad her hjemme. En tortilla med en en rest grønkål, tacokød og bagt Hokkaido fra dagen før. Men nu har jeg altså lyst til tacopizza med alt det gode. Hvis jeg da stadig kan få grønkål?! En taco-pizza, som er en tortilla smurt med tomatkoncentrat og derefter dit yndlingspizzafyld, dækket af hytteost eller revet ost. Jeg vil fylde den med grønkål, tacooksekød, hokkaido-fritter, peberfrugt og hytteost – det er min favorit. Du finder opskriften på taco-pizza her.

Taco-pizza

Onsdag: Hel kylling og rodfrugter

Hel kylling, jeg overvejer fraktisk at prøve at lave den på grillen. Det her forårsvejr giver mig lyst til at grille. Kender du “pip-på-dåske”? Hvor man sætter en kylling på en øl dåse på grillen? Det overvejer jeg om er det der skal ske med kyllingen. Dertil rodfrugts-fritter i ovnen og en grønsalat. Find opskriften på hel kylling og rodfrugter her.

Hel kylling med rodfrugter

Torsdag: Mørbradgryde

Mørbradgryde eller paprikagryde – jeg kalder det noget forskelligt, men jeg mener det samme. I opskriften på paprikagryde har jeg brugt oksekød i tern, men i denne uge bruger jeg svinemørbrad i tern. Til mørbradgryden serverer jeg ris, blomkålsris og en salat af rester fra grøntsagsskuffen, for fredag efter arbejde tager vi i sommerhus.

Paprikagryde med kalkun

Fredag & lørdag: sommerhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *