Paprikagryde

Paprikagryde

 Paprikagryde, mormor-gryde, gullash, sammenkogt

Kært barn har mange navne – det må paprikagryde siges at have.

Paprikagryde, smager for mig altid af fødselsdag! Hele min barndom har vi fået sammenkogt (som vi kaldte det) når vi have gæster til fødselsdag. Vi fik det hos os, hvor min mor serverede det, men hvide kartofler, ris drysset med paprika, en grøn salat og solbærmarmelade til. Men vi fik det også serveret hos min fætre og kusiner, på samme måde. Sammenkogt er lige med fødselsdag. (jeg fisker stadig efter pølserne i dag 😉 )

Mormor-gryde

Der er altså ikke mormor i gryden 😛 (hihi) Men da min mor blev mormor, fortsatte hun traditionen med at servere sammenkogt ved gæstebud. Efter hun havde serveret retten nok gang, fik den navnet “mormor-gryde“, fordi det var det mormor altid serverede!

Retten kan sagtens serveres for gæster og den bliver kun bedre af at få lov til at stå og simre. Men den kan også laves hurtigt på hverdags aftner. Jeg er ikke sikker på, at min mor lavede sammenkogt på hele samme måde, men det smager ens. Min variant er højst sandsynligt sundhedsoptimeret på alle parametre! Vil du have endnu flere grøntsager, kan du tilføje røde snackpeber til retten.

Læs mere om hvordan du spiser flere grøntsager dagligt ved at forberede her. 

Server paprikagryden med kartoffelmos eller ris (husk at drysse det med paprika 😉 ) og grønt salat.

Velbekomme

Paprikagryde

 

Paprika gryde

til 4 personer:

Det skal du bruge:

  • 4 dl brune ris
  • 8 dl vand
  • salt til risene
  • 1,5 spsk paprika
  • 1 løg
  • 300-500g oksekød i tern
  • salt og peber
  • 1 bakke champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • en pose små pølser (cocktail pølser eller brunch pølser)
  • 2 dl vand
  • 1 grøntsagsboullion terning

Sådan gør du:

Sæt risene over efter anvisning på posen. Beregn ca. 1 dl pr. person. Brune ris skal koge i ca. dobbelt så meget vand som ris i ca 35 min.

Hak løget fint og svits det i en gryde, tilsæt paprikaen så den bliver “brændt af”. Tilsæt derefter kødet og brun det med salt og peber.

For luksus variationen: skær champignonene i tern eller skiver og steg dem på en seperat pande med rigeligt peber.

Alternativt: skær champignonene i tern eller skiver og steg dem med i gryden med oksekøds ternene.

Tilsæt derefter de hakkede tomater, vand og boullionterning. Lad retten simre i min. 20 min. Tilsæt pølser og kog retten yderligere et par minutter til pølserne er kogte. Smag sovsen til med salt og peber og evt. mere paprika.

Paprikagryde

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *