Fiskefilet

Fiskefilet

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Fisk er sundt! Og findes der noget bedre end en fiskefiletmad med remoulade? Fiskefileten er altid et hit til julefrokosten og det burde den være helt året rundt. Ikke den kedelige paneret fra frost, som jeg syntes er ligesom at spise en skosål, men en lækker frisk rødspættefilet med en skøn panering, stegt i lidt smør.  Sådan en fiskefilet smager skøn. Her får du opskriften på den skønne fiskefilet i en fuldkornsvariant. Fisken er paneret i en sprød rasp lavet af rugbrød. Til fiskefileten er der serveret en god hjemmelavet remoulade. Jeg har også lavet en grovremoulade som er endnu mere kalorielet – se opskriften her.

I stedet for rugbrødsrasp kan du også bruge havregryn som rasp.

Velbekomme

Fiskefilet fuldkorn

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

 

Det skal du bruge:

Paneret fiskefilet

  • 4 rødspættefileter
  • 3 skiver daggammelt rugbrød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

Remoulade:

  • 2 spsk god hjemmelavet mayonnaise
  • 2 spsk skyr
  • 1 spsk finthakket gulerod
  • 1 spsk finthakket løg
  • 1 spsk finthakkede cornichoner
  • 1 spsk finthakket kapers
  • 1 spsk god sød sennep
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 1 tsk karry
  • gurkemeje for at justere farven
  • salt og peber

Sådan gør du:

Remoulade:

Rør alle ingredienserne sammen, smag til med salt, peber og citronsaft og juster farven med gurkemeje.

Paneret Fiskefilet:

Riv rugbrødet på et rivejern. Rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Lad det køle af og bland salt i rugbrødsraspen. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.

Vend først rødspættefileterne i sammenpisket æg og derefter i rugbrødsraspen. Steg dem på en pande (i lidt smør) et par minutter på hver side.

Fiskefilet med remoulade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *