fbpx
MENU

Madplan uge 35

I denne uge, fortsætter hverdagene, som de plejer og er flest 🙂 Men der skal rigtig god og lækker hverdagsmad på madplanen.

Mad vi glæder os til.

Sådan ser vores madplan for uge 35:

Søndag: Ristaffel

En stor portion kylling i karry, ris og alverdens grøntsager i en masse skåle. På den måde kan vi forberede grøntsager til ugen, lave madpakker og komme godt fra start. Find opskriften på ristaffel her.

Mandag: Laks i pikant

sidste uges madplan var der laksemadder med pikant smørreost, og den kombination af laks og pikant ost er simpelthen for lækker. Så jeg vil lave opskriften på pikant kylling med laks. Jeg vil bruge en hel laksside, eller lakse bøffer. Jeg forestiller mig pikant-sovsen med store lakse-chunks i. Det kunne være lækkert til ris (og blomkålsris) eller med kartofler, gerne knuste kartofler. Men jeg tror nu jeg vil servere det til frisk pasta og resten af squashen fra opskriften, ringlet til spaghetti.

Pikant laks

Tirsdag: Wraps med okse-ragout og peberfrugt-salsa

Taco-wraps som vi alle kender dem. Men i stedet for hakket taco-oksekød vil jeg lave “trævlekød” af gullash-tern, som jeg langtidsbraisere sammen med grøntsager: gulerødder, bladselleri, løg og chili i hvidvin. Jeg vil rive kødet, og måske tilføje tomatkoncentrat eller flåede tomater. Serveres i wraps med spidskål og en peberfrugt-salsa af peberfugt i tern, vendt sammen med rødløg og chili, som er sauteret på panden, sammen med lidt sukker og hvidvinseddike.

Onsdag: Ud og spise

Det er Nordjysk madfestival i hele næste uge og vi har fået bord på Tabu – det glæder jeg mig til! Se hele programmet for madfestivalen her.

Torsdag: Sort risgrød med grillet fersken

Cafe Hamanns i Århus er min “livret” deres sorte risgrød. Det smager så sindsygt godt, at den grød alene gør at det er min yndlingscafe i Århus. De må aldrig tage den ret af deres menu kort. Jeg har selv fået fat i sorte ris, og jeg vil prøve at koge en grød på kokosmælk fra karton. På toppen af grøden skal der en grillet fersken og granola. Jeg er spændt på mit forsøg, og jeg må hellere have en plan b til Kaspers aftensmad. Der mangler lidt grøntsager iht. hvad vi plejer at spise til aften, men det er godt til os at prøve at spise lidt vegetarisk 🙂

Crispy Chicken burger

Fredag: Crispy chicken burger

Fredags burger som vi plejer, får jeg lyst til at sige. Fredags burger er lækkert og denne variant med chrispy chicken, iceberg salat, tomat, agurk og vegansk mayo, har I efterhånden set – men den er stadig GOD! Mon ikke Kasper skal have fritter til, og jeg Hokkaido fritter – så er alle glade.

Lørdag: Nudelsalat med bøf og gomadressing

Lækker rød bøf, gerne ribeye eller entrecote, med en nudelsalat af nudler, baby spinat, broccoli, sugarsnaps, avocado og forårsløg. Dertil en lækker goma-dressing af ristede sesamfrø blendet til en paste, blandet med soya, risvinseddike, hvidløg, chili, agavesirup, limesaft og evt. (sesam) olie for konsistensen og/eller vand.

Mums for en uge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *