Ristaffel

Ristaffel

Ristaffel – kylling i karry med masser af toppings

En klassisk kylling i karry bliver for mig til ristaffel, når der er overvældende mange toppings, hvor banan, kokos, rosiner og peanuts er et must. Ristaffel betyder vel egentlig bare ris med mange toppings eller tilbehør. Der er vist ikke noget krav om en karrysauce. Ristaffel har været en livret siden jeg var lille, jeg husker at vi første gang fik det til min søsters børnefødselsdagsfest med et kinesisk tema. Der var flere forskellige slags ris, masser af små skåle med lækre toppings og vi fik lov at spise med pinde, jeg synes det var fantastisk og mit snack-gen elsker stadig denne skønne ret.

Min skønne K, som mest er til bøffer og andet nemt mad der giver store muskler, kendte ikke til begrebet ristaffel, da jeg første gang foreslog det til aftensmad. Han var også virkelig uforstående over for mit must af toppings, mest pga. mængden af opvask jeg kunne producere ved brug af alle de skåle. Men han elsker ristaffel og synes “det er den bedste ret med kylling“. Du kan også lave denne nemme ristaffel og serverer den for gæster.

Velbekomme

Ristaffel

Det skal du bruge:

Antal personer: 4

Karrysauce:

  • 3 kyllingebryst
  • 2 skalotte løg
  • 2 spsk karry
  • 1 cm ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 1/2 liter vand
  • 1 spsk hvedemel
  • Salt og peber

Toppings:

  • Peanuts
  • Kokosmel eller flager
  • Rosiner
  • Banan i skiver
  • Æble i tern
  • Spinat
  • Rød peberfrugt i tern
  • Agurk i tern
  • Broccoli i tern
  • Sugarsnaps
  • Cherry tomater
  • Ananas i tern
  • Majs

Sådan gør du:

Kog risene efter anvisningen på pakken. Skær kyllingebryst i tern. Rist karryen på den tørre pande, tilsæt løg og svits dem til de tager farve. Tilsæt kyllingen i tern, sammen med ingefær, citronsaft, gurkemeje samt salt og peber. Når kyllingen er stegt på alle sider tilsættes kokosmælken og vand.

Bruger du en fuldfed kokosmælk er der måske ikke behov for at jævne saucen. Bruger du derimod en light variant, en lille dåse eller kokosmælk fra karton, jævnes saucen ved at udrøre en spsk hvedemel i vand, tilsæt mel/vand blandingen i saucen. Saucen skal bringes i kog, for at den jævnes.

Server ris og karry sauce med alle de toppings du kan finde på! Jeg har listet dem jeg lige kunne komme på, husk peanuts og rosiner er et must!

 

 

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *