fbpx
MENU

Madplan uge 48

*indeholder reklamelink

Planlægning

Kalenderen siger ikke engang 1. december endnu, men jeg fornemmer en juletravlhed, ting som skal nåes inden året løber ud og det smitter af på mig. Hvis ikke jeg ser frem i kalenderen, får handlet ind til ugen og planlagt hvad vi skal have at spise, så skrider dagene og ugen. Hvis jeg har struktur og planlagt ugens menu, giver det mig tid, ro og overskud til at fokusere på andre ting. Madplanen gør vi lykkes med at spise som vi gerne vil, sund, varieret og masser af sæsonnes grøntsager.

Sådan ser vores madplan for uge 48 ud:

Madplan uge 48

Søndag: Paprikagryde med kalkun

Paprikagryde med masser af smag og champignon efter denne opskrift. I denne uge udskrifter jeg gullasch-tern med kalkun strimler, for at variere proteinkilden. Jeg tilføjer også peberfrugt i tern og beholder pølser i retten. Retten er lækker at servere til kartoffelmos eller ris, vi skal have ris (og blomkålsris) dertil.

Paprikagryde

Mandag: Kylling og jordskokker i ovnen

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel i et ovnfastfad jordskokker i mundrette størrelser, champignon i kvarte og løg i fine tern. Læg kyllingelår og overlår ovenpå grøntsagerne. Bag retten i ovnen i ca. 1 time til kyllingen er tilberedt. Server retten som den er, eller drys med krydderurter.

Hel kylling med rodfrugter

Tirsdag: Frikadeller og rødkålssalat

Klassiske frikadeller, find opskriften på frikadeller her med rødkålssalat. Her er opskriften på den traditionelle rødkålssalat med appelsin, æbler og granatæble. Jeg har planer om at lave en rødkålssalat med brombær og måske grønkål i stedet for den traditionelle.

Frikadeller

Onsdag: Gratineret gnocchi med oksekød

Gnocchi er en italiensk “kartoffel-pasta”, eller måske nærmere en kartoffel dumpling, oftest uden fyld. Vi får det så sjældent, fordi jeg glemmer de findes. Du kan helt sikkert lave dem selv (det skal jeg prøve på et tidspunkt) men ellers findes de som både frisk og tørret pasta i supermarkederne.

Vi vil lave gratineret gnocchi med en kødsovs. På en pande steges 1 løg og 1-2 gulerødder til de er bløde, derefter tilsættes hakket oksekød som brunes. 1 peberfrugt i tern tilføjes panden. Derefter tilsættes 1/2-1 dåse hakkede tomater, 1 spsk. worcestershire sauce og 1/2 terning oksebouillion. Lad saucen simre et par minutter.

Min pande fra Gastrolux* kan nemt gå i ovnen, jeg klikker bare håndtaget af og på igen når jeg skal have den ud af ovnen – mega gode pander!

Men hvis ikke din pande kan gå i ovnen, så hæld kødsovsen i et ovnfast fad. Fordel gnocchi og 2 friske hakkede tomater ovenpå kødsovsen, jeg gør det direkte i panden. Drys med revet ost og gratiner retten 10-15 minutter ved 200 grader varmluft. Til retten serverer jeg en salat af hjertesalat, agurk og frisk persille.

Torsdag: Bygotto med grønkål og hytteost

Bygotto, lidt ligesom risotto bare med perlebyg i stedet for ris. Denne uges vegetariske opskrift, hvor hytteost er proteinkilden. At bruge perlebyg gør retten mere nordisk og vinterlig. Jeg vil lave bygottoen ved at svitse løg og hvidløg i lidt fedtstof, tilsætte perlebyg og lade dem stege med i ca. 2 minutter. Før jeg tilføjer grøntsagsboullion (hvidvin hvis jeg har det) og lader retten simre i ca. 20 minutter. Derefter tilføjes finthakket grønkål, hytteost, salt og peber. Jeg smager retten til og serverer den med revet vesterhavsost.

Fredag: Braiseret svinekæber

Helt sikkert efter denne opskrift på braiseret svinekæber, i en mexikansk forklædning med masser smag. Dertil alle de grøntsager som hører sig til taco. Ideelt set skal de serveres til små bløde taco-pandekager, måske det bliver en tortilla eller en skål.

Braiserede svinekæber

Lørdag: Pizza

Kaspers livret – Pizza! Jeg forestiller mig hjemmelavet pizza gerne med surdejspizza bund, det kræver altid lidt planlægning og timing at få dejen til at passe med spisetid, men det er planen. Fyldet bliver serano skinke og artiskok, riccota, græskar og grønkål og en krydret med tyrkisk pølse (sucuk) og salat.

Surdejspizza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *