fbpx
MENU

Råcreme til frugtsalat

Gå til opskrift

Abemad med den bedste råcreme

Råcreme til frugtsalat er lavet af æggesnaps og flødeskum – det er lækkert! Brug ægte vanilje, så bliver råcremen endnu bedre. Det “sjove” ved råcreme er, at det er u-frossent is. Altså sådan som min mor lavede is, til enhver festlig lejlighed. Men jeg er sidenhen (efter MasterChef) blevet klogere, at det måske ikke er “rigtig” is, men derfor smager det stadig skønt og af barndom, farmor og fødselsdag 🙂

Æggesnaps

En æggesnaps er æggeblommer pisket med sukker. I råcremen til frugtsalat tilsættes vanilje i æggesnapsen, hvorefter der vendes letpisket flødeskum i æggesnapsen. Det er en super nem dessert, som ikke tager mange minutter at lave, og som de fleste kan lide.

På toppen af frugtsalaten med råcreme skal der mørk chokolade, min favorit er 70,5% fra Callebaut – det har jeg altid i skuffen.

Abemad råcreme

Frugtsalat med råcreme til julefrokost / påskefrokost

Frugtsalat indgår oftes til frokostbordet i familien Søndergaard. Mere hos min farbror og familie, end hjemme hos os. De vender frugten i råcremen – det er lækkert, men er du en creme-tosse som mig, så kan man jo ikke selv bestemme mængden. Det er måske også meget godt, så mængden af frugt og creme er afbalanceret. Frugtsalat og råcreme kan serveres sammenblandet, eller hver for sig. Det samme gælder chokoladen. Her kunne jeg komme med en lang fortælling om, at serverer du det som du gerne vil spise mere/mest af i den største skål, og det som du gerne vil spise mindre af i mindre skåle (råcreme og chokolade), påvirker det rent psykologisk, at vi tager mere eller mindre af disse ting. Men hey! Det er dessert, og det var den fuld fede fløde – så du vælger selv og nyd det!

Råcreme opskrift

De obligatoriske frugter

Æble, pære, appelsin og banan, så har du frugtsalat. Du må helst ikke undlade nogle af disse frugter, men du må gerne tilføje flere. Vindruer synes jeg også er ret essentielt for frugtsalaten og skal den tages lige til grænsen, så skal der kiwi i frugtsalaten. Du vælger selvfølgelig selv, og opskriften på frugtsalat (frygt i stykker, blandet sammen) er i sig selv ikke så svær. Du kan lave din frugtsalat, lokal, eksotisk, sommerlig, farverig, julet osv. (find selv på flere).

Se også opskriften på melonsalat.

De eksotiske frugter

Mango, ananas, melon er der sikkert nogen, der vil mene hører sig hjemme i en frugtsalat, men der er vi altså uenige. Med mindre frugtsalaten har et tema. Ingen tvivl om at disse frugter også smager dejligt i frugtsalat. Vælg dine yndlingsfrugter, eller brug det du allerede har – måske endda i frugthaven (såden en have, vil jeg gerne have engang).

Velbekomme

Frugtsalat råcreme

Frugtsalat med råcreme

Vanilje råcreme til abemad
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

Frugt salat

  • 1 æble
  • 1 pære
  • 1 banan
  • 1 appelsin
  • 100 g vindruer

Råcreme

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1/2 stang god vanilje eller 1 tsk. vaniljepulver/sukker
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

Frugtsalat

  • Skær alle frugterne i passende størrelser og bland dem til en salat

Råcreme

  • Skrab kornene ude af vaniljestangen og bland det med lidt at sukkeret.
  • Bland æggeblommer, sukker og vanilje i en skål.
  • Hæld fløden i en anden skål.
  • Pisk først fløden til en let skum, så behøver du ikke vaske piskerisene, inden du pisker æggeblommerne med sukker lys og luftig.
  • Vend flødeskummet forsigtigt i æggesnapsen og råcremen er klar.
  • Sæt det på køl til servering, eller bland frugten i cremen og pynt med mørk chokolade.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering