fbpx
MENU

Spidskålssalat med ananas

Gå til opskrift

Spidskålssalat

Denne spidskålssalat med ananas er den perfekte salat og kan serveres til næsten ethvert måltid! Den er ideel at servere som måltidsalat, i madpakken og den kan nemt udgøre alt tilbehør og passer godt til/med kylling, falafel, sortebønner, kalkun, hytteost, æg og “pulled” kød. Blandet salat, mættende spidskål, revne gulerødder, sød ananas, persille og basilikum blandes til en smagfuld salat.

Klipsalat

Denne salat er en af vores “go to” salater, fordi den er så nem og hurtig at lave, fordi den kan holde sig og er god i flere dage, har masser af smag, er nem at lave i en stor portion til flere dag og madpakken. Hvis alt skal gå hurtigt, spiser vi denne salat med kyllingekebab eller sortebønner og måske hytteost.

Salat med ananas

Grøntsager i salaten

Ingredienserne i denne salat er få og simple, med ved at blande frugt (ananas) i en simpel salat, får den masser af smag, sødme, saft og kraft. Salaten er så saftig at jeg ikke mener den kræver dressing.

Salaten kan du lave på ingen tid. Hvis du har klargjort og snittet spidskål på forhånd og vasket gulerødderne – som jeg har gjort her, har du salat på den tid det tager at skære frisk ananas.

Spidskål: Jeg bruget et dansk, helst økologisk grønt spidskål, men du kan også bruge et lilla spidskål eller et sommerhvidkål til salaten.

Blandet salat: Jeg køber en pose økologisk blandet salat, det kan både være krøllet, crisp eller baby salat. Men det er lækkert at blande det grove spidskål med en finere salat.

Gulerødder: Skrællet og revne økologiske gulerødder. Størrelserne varierer meget på gulerødder, så tilsæt den mængde du synes er passende ift. spidskål.

Ananas: En sød ananas skåret i tern. Den giver både sødme og saft til salaten.

Persille og basilikum: Undlad ikke krydderurter i salaten, de bidrager med så meget smag.

For en mættende vegansk salat, vend sorte bønner i salaten.

For en mættende vegetarisk salat tilføj hytteost.

Måltidssalat ananas

Saks

Når ingredienserne til salaten er blandet, bruger jeg en saks til at klippe i salaten, til den er ensartet og krydderurterne er fordelte.

Salat til frokost

Denne salat er ideel til frokost, fordi den er frisk og lækker, selv efter mange timer i køleskabet. Salaten mætter godt og du kan med god samvittighed spise dig mæt i spidskålssalat med ananas uden dressing.

Velbekomme.

Frokostsalat

Spidskålssalat med ananas

"klip-salat" med ananas
Til: 4

Det skal du bruge:

  • 1/2 spidskål
  • 1 pose blandet salat ca. 75g
  • 2-3 gulerødder
  • 1/2 ananas
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og peber til at smage salaten til

Sådan gør du

  • Snit spidskålet fint – jeg snitter det fint på et mandolinjern.
  • Skyld den blandede salat og vend det med spidskålen.
  • Riv gulerødderne groft.
  • Skær ananasen i tern og bland det i salaten.
  • Tilføj kyrdderurter, persille og basilikum til salaten, og klip salaten med en saks – til den er ensartet som salat-bowl.
  • Smag på salaten og giv den evt. salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering