fbpx
MENU

Taco bowl

Gå til opskrift

Mexikansk taco salat med krydret oksekød og græskar

Jeg elsker salat-bowls og de kan laves i et utal af variationer. Denne Taco bowl er fyldt med smag og farver samt en lækker avocado dip. En stor skål salat med alt muligt lækkert (og rester) er det jeg typisk spiser til frokost. Du kan se mange flere af mine frokost opskrifter her!

Taco salaten er en nem og lækker måltidssalat. Jeg mener at en salatbowl skal laves med en bund af salat. Om du bruger iceberg, spinat, spidskål eller blandet salat er fuldstændig lige meget. Brug det du har og det du bedst kan lide. Nogle salat-bowls har en bund af pasta, ris, bulgur eller perlebyg, så går ideen “salat-bowl” lidt af konceptet.

Derfor brug en bund af salat!

Taco guacamole

Indhold i taco bowl

Denne taco bowl består af taco eller cajun krydret oksekød – du finder opskriften på krydderiblandingen her. Du kan også bruge en færdigkøbt cajun-krydderi eller et taco kryderibrev.

Græskar

Jeg er helt tosset med græskar – især Hokkaido græskar og det passer perfekt i en Taco bowl. Græskaret skærer jeg i tern og bager det i ovnen, ligesom hokkaido-fritter. Jeg krydrer græskarene med chiliflager og groft salt, placerer dem på en bradepande med bagepapir og bager dem ca. 50 minutter ved 200 grader varmluft.

Græskar smager skønt i en taco-bowl.

Taco oksekød avocado

Avocado

I en mexikansk Taco bowl hører sig en guacamole. Jeg elsker denne simple variation som smager lækkert af avocado. En anden lækker dressing til tacosalaten er salsa. Er du ikke så meget til avocado, kan jeg anbefale saltristede mandler som topping.

Avocado guacamolen laver jeg af en moden avocado, en spiseskefuld skyr/creme fraiche/fromage fraiche, 1/2 teskefuld spidskommen, saft fra 1/4 citron eller lime og lidt salt. Det lyder simpelt, det er det, men det smager lækkert.

Taco græskar oksekød

Gode grøntsager i taco bowl

  • Agurk
  • Tomat
  • Peberfrugt
  • Majs
  • Rødløg

I denne bowl har jeg skåret alle grøntsagerne i små ensartet tern og vendt dem sammen til en salsa med limesaft og bredbladet persille. Men du kan lige så godt snitte grøntsagerne og fordele dem ovnen på salaten, sammen med græskar, oksekødet og avocado-dippen.

Taco bowl

Taco bowl med oksekød og græskar
Til: 4 person

Det skal du bruge:

  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 portion taco krydret oksekød
  • 1/2 iceberg salat eller tilsvarende anden salat
  • 1 agurk
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 dåse majs
  • 1 rød snackpeber
  • 1 rødløg

Avocado dip

  • 1 avocado
  • 1 spsk. skyr creme fraiche el. fromage fraiche
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/4 citron/lime saft derfra
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

Bagt græskar

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Halver græskaret, skær kernerne ud og skær det i passende tern.
  • Fordel græskarternene på en bradepande med bagepapir. Drys med salt og chiliflager.
  • Bag græskaret ca. 50 minutter i ovnen, til de er let brændte.

Avocado dip

  • Halver avocadoen og fjern stenen. Skrab avocadoen over i en skål og mos det med en gaffel.
  • Tilføj skyr, spidskommen, citron el. lime saft og salt. Mos og bland avocadodippen til en ensartet cremet konsistens.

Saml taco bowl

  • Fyld først salat i bunden af skålen. Fordel derefter de fint hakkede grøntsager, majs og de bagte græskar.
  • Top med taco krydret oksekød, avocado dip og pynt med friske koriander eller bredbladet persille.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

3 kommentarer til “Taco bowl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering