fbpx
MENU

Madplan uge 5

Vi skruer op for sundheden

I denne uge har jeg en ambition om at skrue lidt op for sundheden – igen! Sådan har jeg det tit efter en weekend med alt for meget mad, eftermiddagskage, dessert, flødeboller og snacks. Derfor vil jeg forsøge at holde fast i at spise en salatbowl til frokost med de rester vi nu engang har fra aftensmaden. Se andre sunde frokost-ideer her.

Ugens aftensmad varierer som sædvanligt, med én dag med forskellige proteinkilder, en vegetarisk og en fiskedag.

Søndag: Salatbuffet

Til søndags salatbuffet, vasker, snitter og hakker vi en masse grøntsager – så de også er klar til ugen. Spidskål, grønkål, iceberg, broccoli, tomat, gulerødder, agurk, majs, peberfrugt osv. Vi bager nogle tomater i ovnen drysset med timian, til “soltørrede tomater”. Samt sylter nogle rødløg – syltede rødløg kan redde en hver salat. Dertil får vi rester som vi får med hjem fra sommerhuset – nemt.

Grøntsags buffet

Mandag: Pitabrød med tun + æg

Pitabrød med salatrester fra i går. Om vi fylder tunsalat og æg i, ved jeg ikke lige helt. Men jeg er helt sikker på vi bruger den fedtfattige krydderurtedressing fra Rema dertil.

Pita med tunsalat

Tirsdag: Quesadillas med sortebønner

Ugens vegetariske ret bliver quesadillas med sortebønner, selvom de også smager skønt med kylling. Dertil en grønt salat samt salsa og guacamole.

Quesadillas

Onsdag: Hel kylling med ovnbagte kartofler og bearnaisesauce

Vi får gæster og vil lave lidt ekstra lækkert, men stadig hverdagsmad. Vi laver en hel kylling med citron i ovnen, dertil kartoffelbåde, en lækker salat af blandet salat, agurk og masser af krydderurter same en bearnaisesauce – fra brev 🤫 Vi spiser en gang i mellem bearnaisesauce, og så kan vi godt finde på at vælge den fra brev, simplethen for at spare på kalorierne. Elles laver vi min fedtfattige bearnaisesauce. Vi kan godt blive enige om at en hjemmelavet med klaret smør smager bedst. Men det på brev er altså okay.

Et brev bearnaisesauce indeholder 57 g og ca. 77 kcal. ved at undlade smørret og blot røre det samme med 2,5 dl mælk (2,5 dl minimælk tilføjer 90 kcal). Så koster 3 dl bearnaisesauce ca. 170 kcal og der er mere end rigelig sauce til 2 personer.

Opskrift påske kylling

Torsdag: Karrysuppe med kylling og grøntssager

Karrysuppe kogt på hønsebouillon af kyllingeskroget fra i går. Med kyllingekødrester, også fra igår. I suppen skal der gulerødder, peberfrugter og ærter. Om suppen skal laves med kaffefløde eller kokosmælk har jeg endnu ikke besluttet. Måske Kasper vil have lidt ris i suppen.

Fredag: Mexi burger med oksekødsbøf, salsa og guacamole

Måske verdens bedste burger i verdens bedste burgerbolle. Med fyldet fra denne sunde burger opskrift, samt denne guacamole. På den måde er der både en avocadocreme og en salsa – derfor en mexi burger. Bøffen griller vi, måske med lidt chili. Mums.

Sund burger opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *