fbpx
MENU

Ugens tjek ind

Uge 7

Vinterferie for de fleste i Danmark, men ikke i Nordjylland og ikke for mig.

Til gengæld er uge 7: Dining Week Europas største restaurantfestival, hvor en lang række restauranter tilbyder en 3 retters menu for 250 kr. inkl. Pellegrino-mineralvand. Vi var så heldige at få bord på Musikkens Spisehus på fredag. Vi valgte Musikkens Hus fordi vi syntes deres Dining Week menu lød sindsyg lækker, så jeg glæder mig til at vi skal ud og spise en lækker 3 retters menu med nogle rigtig skønne veninder på fredag.

Musikkens Spisehus 3 retters Dining Week menu 2018 er:

  •  Kammusling ~ med variation af jordskokke og sauce på brunet smør
  • Grillet onglet af dansk okse ~ med grillede løg, røget marv og ægte sauce
  • Valrhona chokolade ~ med passion og vanilje

Det lyder lækkert i mine ører

Musikkens spisehus

Udsigten til Musikkens Spisehus fra vores altan (det er vildt at siloen snart er væk)

Fastelavnsris

Fastelavnsmandag

Det er det i dag, fik du prøvet min festlige farverige fastelavnssalat ?

Første tirsdag efter fastelavn

I morgen er det hvide tirsdag, som er den første tirsdag efter fastelavn og bedre kendt som pandekage dag. Jeg kendte ikke til pandekage dag før sidste år. Sidste år satte jeg mig ind i hvad hvide tirsdag betød og skrev et indlæg om det. Men det blev aldrig udgivet fordi jeg ikke syntes mine pandekage billeder var gode nok! Her ser I et af billederne, så kan I selv vurdere.

Hvide tirsdag er den sidste dag inden fasten. I gamle dage fastede man 40 dage op til påske og skulle derfor have spist op af mælk, æg og mel. Derfor spiste man i gamle dage hvedebrød, pandekager og mad med mælk – det er i dag blevet til pandekage-dag, som i følge Wiki er noget vi har fejret siden 2006?

Se opskriften på de bedste sunde pandekager her

Askeonsdag

Så bliver det Askeonsdag – endnu en kristen tradition som jeg ikke ved noget som helst om. Askeonsdag handler om fasten, så der er ikke engang nogen særlig tradition for noget mad på denne dag!

Valentines Day ?

Onsdag er også Valentines day! Dagen hvor vi fejrer kærligheden, eller bare endnu en amerikansk tradition som forretningerne forsøger at prange os på? Vi fejrer kærligheden ofte også på mange andre dage end lige d. 14/2. Men jeg tror alligevel, at jeg selv vil købe nogle blomster på onsdag, hvis jeg ikke får nogle. Mest fordi jeg elsker friske blomster!

Jeg har lavet de skønneste sunde nutellakugler som du kan servere for din Valentine, jeg deler opskriften på onsdag.

Nutellakugler

Der er mange mærkedage i uge 7.

Jeg håber I alle får en fantastisk og kærlig uge.

// Kærligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *