Gammeldaws stuvet hvidkål, nu fedtfattig og proteinrig
Hvidkål kan godt være kedeliget, men det behøves det slet ikke at være. Denne opskrift er super sund, fuld af kål, i en sovs som er både fedtfattig og proteinrig. Stuvet hvidkål er det perfekte tilbehør til frikadeller.
Velbekomme
[recipe-foody]
Stuvet Hvidkål
Det skal du bruge:
- ½ hvidkål
- 2 æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk salt
- lidt revet muskatnød
Sådan gør du:
Snit hvidkålen fint, evt. på et mandolinjern. Blancher kålen i let saltet, kogende vand i ca. 5 min.
Pisk æg og mælk sammen og varm det langsomt op i en gryde under omrøring, til det tykner. Det må ikke koge! Bliver det for varmt, skiller det. Tilsæt salt og riv lidt muskatnød i mælkesovsen. Hæld sovsen over kålen og vend det sammen.
[/recipe-foody]