fbpx
MENU

Madplan uge 1 2022

Rigtig godt nytår

Jeg håber du er kommet godt ind i det nye år? Måske har det nye år bragt nye mål, ambitioner og gå på mod med sig – det håber jeg.

Vi er startet 2022 på Club La Santa på Lanzarote, her er 26 grader og fantastisk. Det er dejligt at få trænet og motioneret lidt efter en jul med alt, alt, alt for meget mad og lækre godter, som har sat sig 😉

I år har jeg ikke et foranstående bryllup, så fokus er ikke så meget på vægttab, men på sundhed, gode vaner og for mit vedkomende, undgå så vidt muligt at overspise.

Jeg glæder mig til at hverdagen igen og til at tage hul på det nye spændende år – jeg kan bare mærke at 2022 har en masse godt og spændende med sig.

Denne uges madplan er lidt atypisk, eller det vil sige, det er den egenlig ikke, for jeg plejer at dele vores madplan, den mad vi spiser og ikke en madplan for bloggens skyld. Det gør jeg også i denne uge, vi laver det meste mad selv – så her er hvad vi har planer om at spise på Club La Santa

Se også madplan uge 1 2021

Søndag: Pasta bolognese

Det har jeg haft lyst til mega længe. Havde vi været derhjemme, havde jeg lavet jeg lavet det efter denne opskrift på kødsovs, måske tilføjet lidt rødvin og en parmesanskorpe. Og serveret en lækker tomat salat dertil. På Club La Santa har vi stegt oksekød og løg, krydret med salt og hældt et glas purrerede tomater over. Det bliver en lækker bolognese. Dertil får vi de billigste pasta skruer og en god salat af iceberg, tomat, agurk og gulerod. Så mindre kan altså sagtens gøre det. Det smagte fantastisk.

Bolognese

Mandag: Asiatisk

Der er underholdning med Green Team på Club La Santa – det skal vi ikke gå glip af. Så vi har bestilt bord på den nærliggene asiatiske restaurant (som også serverer pizza og burger).

Hvis vi var hjemme ville jeg sørge for at variere proteinerne ved at sikre mig vi spiser forskelligt kød. Derfor ville denne asiatiske bowl nok være med enten rejer eller svinekød.

Den asiatiske salatbowl ville bestå af grøntsager; spidskål, agurk, gulerødder, peberfrugt og edamamebønner. Dertil asiatisk marineret og karamelliseret svinemørbrad. Svinemørbraden skæres i passende størrelser og lægges i en marinade af: fishsauce, lidt ahornsirup, soya, hvidløg, ingefær, surkin gold og chili. Mørbraden må gerne marinere natten over, men minimum 1 time. 

Steg svinemørbraden hårdt på en pande og server det i salatbowlen med peanuts, nudler og syltede rødløg.

Eller rejer stegt med hvidløg, chili og limesaft.

asiatisk

Tirsdag: Taco tirsdag

I butikken på Club La Santa kan vi få wraps, avocado og et Santa Maria tex-mex krydderi-brev. Det skriger på taco-tirsdag med oksekød.

Der hjemme ville jeg lave det på samme måde. En masse grøntsager i skåle, jeg ville selv taco-krydre oksekødet og servere en guacamole på skyr og salsa til wrapsne. Vi laver det så godt vi kan her.

Taco

Onsdag: Salat med stegt kylling

Rester fra tirsdagens taco bliver til en salatbowl med et grillet kyllingebryst. Sådan en simpel sund ret, ville jeg nok også have lyst og brug for derhjemme i denne uge. Kroppen skriger efter grøntsager, efter den tunge julemad.

Sommersalat

Torsdag: Pizza

Vi har aftalt at vi skal ha’ en pizza hernede på Lanzarote, så måske det bliver torsdag som er vores sidste aften.

Derhjemme kan du sagtens lave en sund pizza – f.eks denne lækre tortilla pizza. Eller en surdejspizza med masser af grøntsager. Spar lidt på kalorierne – spar lidt på osten, ikke på smagen 😉

Surdejspizza

Fredag: Kylling i karry

Det er Kaspers LIVRET! Vi spiste ude i går aftes og det var selvfølgelig det Kasper bestilte. Jeg ved ikke om det bliver kylling i karry vi laver når vi kommer hjem, men jeg kunne godt forestille mig at Kasper ville foreslå denne kylling i karry aka. ristaffel.

Sund kylling i karry

Rigtig god fornøjelse og rigtig god første uge i 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *