fbpx
MENU

Laks med sojastegt broccoli og edamame bønner

Gå til opskrift

Aftensmad på rekordtid

Laks og broccoli de klæder hinanden også til hverdag.

Hverdage er heldigvis dem der er flest af. I de fleste hjem skal der aftensmad på bordet hver eneste dag. Jeg tror vi alle har vores favoritretter og opskrifter, som vi tyr til, når hverdagene ruller. Nogen gange prøver vi en ny ret, men så glemmer vi den måske igen, og fortsætter med favoritterne.

Denne ret med laks og sojastegt broccoli og edamame bønner, er en af vores aftensmad favoritter med fisk. Men det er en af de retter vi glemmer, når hverdagen ruller. Det er synd, for det smager fantastisk året rundt, det tager ingen tid at lave, og så sprutter det af sundhed.

Opskriften er aftensmad på rekord tid, 10 minutters tilberedningstid og så lidt til forberedelse, så er maden klar!

Kan du lide nem og hurtig aftensmad så se også opskrifterne på boller i karry elller kødsovs.

Broccoli med soja

Fisk er sundt

Fisk er sundt og er helt sikkert noget de fleste gerne vil spise mere af. Mine største forbehold ift. at spise mere fisk, er tilgængeligheden af god fisk, og at jeg ikke synes det er så lækkert i madpakken dagen efter. Laks smager godt, og kan fåes i alle supermarkeder, det gør det nemt.

Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser fisk til hovedret 2 gange om ugen, og gerne op i mod 200g fed fisk om ugen. Laks er en fed fisk, som indeholder gode omega 3-fedtsyrer. Med denne ret er du næsten dækket ind.

Fisk en dag mere? Prøv opskriften på: fisk i fad.

Laks med broccoli

Opskriften

Opskriften er simpel og perfekt til hverdage. Laks og broccoli steges på hver deres pande. Ved at tilføje soja til broccolien får retten asiatiske aner, sammen med sojabønner (edamame bønner), som også giver retten ekstra mættende proteiner. Et mættende, velsmagende og nærende måltid.

Velbekomme.

Laks med sojastegt broccoli og edamame bønner

Tid: 20 minutter
Til: 2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 Laksebøffer af 125g
  • 1 Broccoli
  • 150 g Edamame bønner
  • ca. 2 spsk. sojasauce

Sådan gør du

  • Vask broccolien og bræk den i passende buketter. Steg dem på en tør varm pande, til de tager farve.
  • På en anden pande steges laksen på skindsiden i ca. 10 min. Krydr laksen med peber og lidt salt (spar på saltet, da soja-broccoliene er meget saltet). Vend laksebøfferne det sidste minut af stegetiden.
  • Tilsæt edamamebønner til broccolibuketterne og held soja på. Steg det videre et par minutter.
  • Server den pandestegte laks med soja-broccoli.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering