fbpx
MENU

Madplan uge 1

Sund og varieret madplan

Madplan er noget vi laver hver eneste uge. Kasper går meget op i at vi får den lavet, og handlet ind dertil. Jeg kunne egentlig godt spise det samme hver eneste dag. Men det er mig der går op i at vi spiser varieret, og ikke ender med hakket oksekød og kyllingebryst 7 ud af 7 dage. 

En madplan sparer os meget tid, også på indkøb. Det er madplanen der gør at vi får lavet aftensmad dagligt. 

Her kan jeg kun tale for mig selv, jeg er ikke særlig god til at tolerere sult, så hvis vi først skal handle, og finde ud af hvad vi skal have kl: 17.30 sammen med resten af Danmarks befolkning i Rema, så kommer det ikke til at ske. Der kan altid komme uforudsete hændelser, eller ændrede planer, men planen er lagt, og det er altid med ”ret til ændringer forbeholdes”.

Sådan ser vores madplan ud for uge 1 

Madplan uge 1

Download som pdf:

Mandag: Tacosalat med taco-kød.

Salaten: fin snit icebergsalat, agurk, cherrytomater, rød peberfrugt – bland det sammen med skyllede majs og sorte bønner fra dåse. Giv salaten lidt salt, peber og spidskommen. 

Tacokød – hakket oksekød med lav fedtprocent steges på panden med cajun krydderi eller taco krydderi. 

Server salaten i en skål, med taco-kød, fedtfattig cremefraise dressing eller hytteost. 

Tirsdag: Svampe og spinattærte med grønkålssalat med hokkaido. 

Tærten: lav tærtedejen efter denne opskrift: Porretærte

Steg champignon og løg på panden, når det har taget farve, tilføj spinaten og lad spinaten falde sammen. Fyld tærtebunden med fyldet og en æggemasse af æg og hytteost, salt og peber. Bag tærten. 

Grønkålssalat: Vask og skær hokkido græskarret i tern, gem ¼ af græskaret til i morgen, bag de resterende ¾ græskar i ovnen. 

Vask og rengør grønkålen, riv det i mundrette bidder. Masser og ælt grønkålen med sennep og balsamico. Tilføj de bagte græskar og massser det rundt i grønkålen, sammen med salattern. Hak et æble i tern, vend det i salaten og smag den til med salt og peber. 

Onsdag: Kylling i karry

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Næsten som denne opskrift: kylling i karry, men hvor sovsen er lavet på græskar og gulerod, i stedet for squash, gulerod og kokosmælk.

Kog den gemte ¼ græskar fra igår, sammen med 2 gulerødder i tern, i en grøntsags bouillon. 

Skær kylling i tern og steg dem i karry, salt og peber på en pande. 

I en gryde (eller i thermomixeren) steges fintsnittet løg og evt. hvidløg. Karry tilsættes og brændes af. Blend græskar og gulerod til en purre, og tilsæt det gryden, og smag karrysovsen til. 

Hæld det stegte kylling i sovsen, og server kylling i karry til ris, og små skåle med alverdens grøntsager. 

Torsdag: Gullasch suppe med oksekød

Hak forårsløg (gem lidt af det grønne til pynt), steg dem og tilsæt hakket oksekød. Tilføj tomatkoncentrat, hønse bouillon, paprika, hvidløg og persille. Lad suppe koge 20 min. Tilføj 1 gul og 1 rød peberfugt til suppen. Kog spaghetti til suppen, eller brød. 

Fredag: Friske forårsruller med rejer, mango og nudler.

Skær alle ”rest” grøntsagerne, også forårsløg og iceberg salat, i lange stave. Lav en peanutbutter dressing ala. den her: peanutbutter-dip

Steg rejser med chili og lime kort på panden. Kog evt. nudler.

Rul forårsrullerne ved bordet, server evt. hoisin, sweet chilisovs og peanuts til forårsrullerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *