fbpx
MENU

Madplan uge 13

Påskeferie for nogen – endnu en uge i lockdown for mig. Jeg har lyst til at vores madplan for uge 13 skal føles som ferie, og det tænker jeg der er 3 løsninger på:

  • Mad fra de varmere himmelstrøg, asiatisk, græsk, eller med mango og ananas – som leder tankerne hen på sol og sommer
  • Nem mad – så nemt at lave, at det føles som en “ferie” at stå for madlavningen
  • Ekstraordinær mad – så det føles som at få serveret mad på restaurant

Det bliver en madplan med lidt af det hele. Varieret og med fokus på ingen madspild. Og så rundes ugen af med den “store” påskefrokost – som ikke bliver så stor i år, men den bliver da 🙂

Sådan ser vores madplan for uge 13 ud

Søndag: Salatbuffet

Jeg føler det er virkelig lang tid siden vi har fået salatbuffet, læse mere om salatbuffeten her. Hvor alle former for grøntsager og salat er serveret i hver sin skål – det skal vi have i aften med kylling til. Det kan være jeg laver en karrydressing, en cæsar dressing eller en hummus til.

Pita med tzatziki

Mandag: Pita med græske kødboller og tzatziki

Pitabrød dem køber jeg, eller det kunne være jeg skulle prøve at bage nogen selv – med surdej? Det til okse-frikadeller med feta og soltørrede tomater. Tzatziki med spidskål og agurk, tomat, majs og peberfrugt.

Tirsdag: Buddha bowl med røget laks og æg

I bowlen skal der, foruden røget laks og blødkogt æg, være feldsalat samt resten af spidskålet fra dagen før. I bowlen skal der også være asparges og radiser – resten skal bruges i morgen.

Onsdag: Salat med nye kartofler, grønne linser og “mormor” dressing

Forårssalat med nye kartofler (godt nok udenlandske) – jeg kan ikke vente længere. I salaten skal der alle de grøntsager som nu er tilgængelige: asparges, radiser og bælg ærter, sammen med resten af feldsalaten og purløg bliver det en lækker salat. Jeg tilføjer grønne linser, som proteinkilde og laver en mormor-dressing af “fløde” (kaffefløde), lidt sukker og citronsaft. Det bliver ugens vegetarret og med linser og kartofler kan salaten forhåbentlig mætte.

Torsdag: Inviteret på påske-middag

Vi er inviteret til påskemiddag og hygge – SKØNT!

Fredag: Svinemørbrad i hoisinsauce

Fredag står den på forberedelse af lørdagens påskefrokost. Men jeg forestiller mig alligevel at vi kunne lave en wok-ret med nudler, marineret svinemørbrad i hoisin og sojasauce, med gulerødder, sukkerærter og forårsløg.

wok

Lørdag: Påskekyllinger

Påskefrokost hos min far, med det kolde bord: sild, karrysalat, æg, rejer, laks og måske stenbidderrogn. Det varme: fiskefilet og fikadeller. Dessert: citronfromage – det er en tradition.

Og så far har bestilt hele påskekyllinger til aftensmad, vi spiser ikke rigtig lam i min familie. Jeg tror vi laver kyllingerne i bedste “svigermor-stil” med ovn-kartofler og bearnaisesovs fra brev (det er vildt hvor mange kalorier man kan spare ved at røre indeholdet af et bearnaise-brev sammen med 2 dl skummetmælk og 0,5 dl vand, lune det til det tykner. Ift. der på pakken står smet 100g smør!! ) Og en salat som denne dertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *