Verdens bedste burgerboller

Burgerboller

Hjemmelavet burgerboller med revet gulerod

 

Jeg lyver ikke når jeg siger at de her burgerboller er verdens bedste! De er nemme at lave, de er bløde og lækre og så indeholder de både fuldkorn og en grøntsag. Det må være de bedste hjemmelavede burgerboller.

Læs også: Verdens sundeste burger

Verdens bedste burgerboller

Sunde burgerboller

 

Det er svært at købe en burgerbolle der er så god og lækker som en hjemmebagt, selvom der er mange gode bud på sunde burgerboller. Jeg er især vild med at bruge et proteinstykke fra Aldi eller et sandwichsstykke fra Rema som burgerbolle, når det skal gå lidt stærkt men stadig være lækkert. Den her opskrift er på klassiske burgerboller og derfor skal der sesam på toppen. Med denne opskrift kan du servere hjemmelavede burgers med hjemmelavede boller i løbet af 1,5 time, det er da ret hurtigt og nemt!

Lav klassiske burgers med masser af grønt og en bøf af okse eller prøv en kyllingbruger med karrydressing. Burgerbollerne er også fantastiske i madpakken – så det er heldigt de kan fryses.

Se også min opskrift på hjemmelavet tomat ketchup

Velbekomme

Hjemmelavet burgerboller

Sunde burgerboller

16-20 stk

Det skal du bruge:

  • 50g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dl skyr
  • 200g groft revne gulerødder
  • 150g fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)
  • ca: 650 g hvedemel (eller hvidt hvede)
  • Mælk til at pensle med og sesam frø til pynt

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, skyr og gulerødder. Tilsæt fuldkornsmelet i dejen og rør dejen godt sammen før du tilsætter hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt og lad den hæve på køkkenbordet i 30 min.

Rul dejen til boller. Jeg får ca. 18 stk. Dejen giver 16 store burgerboller eller 20 lidt mindre burgerboller. Sæt burgerbollerne på en bradepande med bagepair og tryk bollerne flade. Lad dem efterhæve 30 min. Pensel bollerne med mælk og pynt dem med sesamfrø.

Bag bollerne i ca: 15-20 min. ved 180 grader varmluft.

Lad bollerne køle inden du servere dem. De kan sagtens fryses, så du kan lave dem i god tid inden der står hjemmelavet burgers på menuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *