fbpx
MENU

Helstegt kylling med citron og persille

Gå til opskrift

Helstegt kylling i ovn

Opskriften på helstegt kylling med citron og persille, giver en saftig kylling hver gang. Det er min favorit måde at tilberede en hel kylling på, godt med salt, citron og persille. Når skindet er tørt og krydret med salt, så bliver det sprødt, også uden at pensle med olie eller lægge smør ind under skindet. Steg gerne kyllingen i en bradepande – da den afgiver meget væske. Den hele kylling kan lægges oven på rodfrugter, og steges i ovnen samtidig, så bages rodfrugterne i hønsefonden, se opskriften her.

Hel kyling opskrift

Ovnstegt hel kylling

Den nye lørdagskylling? Det tager lidt tid at tilberede en hel kylling i ovnen, men du har begge hænder fri sålænge, og det er helt klart ventetiden værd, også til hverdag.

Opskrift påske kylling

Mad til flere dage

Der er ofte mad til flere dage på en hel kylling. På tilberedningsdagen, spiser I de lækre saftige stykker. Når kyllingen er afkølet, pilles skroget og det afpillede kød kan bruges i hønsesalat, quesadillas, eller i en bbq marinade som pulled chicken – se opskriften i madplanen her.

Hvis du virkelig vil, kan du koge suppe på skroget, på den måde er der intet madspild og du har virkelig udnyttet dine råvarer.

Nyd kyllingen med ovnbagte kartofler, fedtfattig bearnaise sauce og en grøn salat som salaten fra denne opskrift. Den helstegte kylling smager også skønt serveret med bagte tomater, som kan bage imens kyllingen tilbereder, og en god salat med quinoa.

Velbekomme.

Kyllingsteg

Kylling med citron og persille

Helstegtkylling i ovn
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 hel kylling
  • 2 citroner
  • 1 bundt persille
  • groft salt
  • peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vask og klargør kyllingen, jeg skærer hals og gump af.
  • Dup kyllingen tør – for at få sprødt skind.
  • Skær citronerne i tern, jeg skærer hver citron i ca. 12 stykker (3 skiver i kvarte), det giver mere saft til kyllingen end at proppe en 1/2 citron i enden på kyllingen.
  • Gnid med rigeligt salt og peber indvendig i kyllingen.
  • Fyld kyllingen med citronstykker og persille, og luk enden med en kødnål.
  • Gnid med rigeligt salt udvendig og krydr med peber.
  • Steg kyllingen i ovnen i 70 minutter. Giv evt. kyllingen de sidste 2 minutter under grill.
  • Skær den saftige kylling ud og server den.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering