fbpx
MENU

Madplan uge 25

Her kommer vores madplan for uge 25. I sidste uge havde vi ikke en madplan, men til gengæld et fantastisk bryllup. At vi ikke havde en madplan var både dejligt og stressende. Jeg følte at jeg var en uge foran på madplanen, og kunne egentlig genbruge de retter vi fik at spise. Vi spiste livretter som vi plejer. I denne uge er der igen sommer og livretter på menuen.

Sådan ser vores madplan for uge 25 ud

Søndag: Hvidvinsdampet fisk, knuste kartofler og kogt blomkål

Vi har et stykke mørksej og et stykke havkat, som vi vil dampe i ovnen i hvidvin, serveret med et kogt blomkål (det smager fantastisk for tiden), knuste kartofler fra en rest nyekartofler, og måske en hollandaise sauce (fra brev).

Kartoflerne knuses i et ovnfast fad og pensles med lidt smør, drysses med salt og rigeligt persille.

Kog blomkålen i rigeligt saltet vand.

Skær fiskene i passende portionsstørrelser. Krydr med slat og peber og placer dem i et ovnfast fad, med en lille klat smør på hver fisk. Hæld hvidvin ved, og damp dem i ovnen ca. 8-10 minutter.

Lav hollandaise sauce fra brev – kun på mælk.

Søndagsmenuen er ikke lækker i madpakken, derfor griller vi kylling til frokost, så vi har til madpakke-salater.

Mandag: Taco pizza med grønkål og oksekød

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tortilla pandekage smøres med tomatkoncentrat. Derpå lægges grønkål, taco krydret oksekød, peberfrugter og cherrytomater. Pizzaen toppes med hytteost og parmesansalt. Bages i ovnen i 10-12 minutter.

Tirsdag: Hjemmelavet falafel og græsk salat

Det er min fødselsdag – 31 år!

Jeg skal ud og spise brunch og så skal Kasper og jeg ud og spise til aften, så der bliver ikke lavet mad den dag. Vi kommer nok heller ikke til at spise vegetarisk, men hjemmelavet falafel og græsk salat med vandmelon ville jeg have sat på madplanen (eller måske færdig købte falafler).

Falafeler
Græsk Salat

Onsdag: Grill: Kold kartoffelsalat, grøn salat, hakkebøffer og en pølse

Sankt Hans, så skal der grilles! Det regner helt sikkert men.. kold kartoffelsalat efter denne opskrift, hakkedrenge på grill af hakket oksekød, en grill-pølse og en grøn salat af iceberg salat, agurk, tomat og vandmelonsrester – ja tak! Nemt og så lækkert!! Jordbær til dessert, måske? Eller koldskål!

Sund kold kartoffelsalat

Torsdag: Sommersalat med melon, parmaskinke og bær + bbq grillet kylling

Grill igen, kylling penslet med bbq sauce og den mega lækre og mættende salat med melon og serranoskinke, agurk, bær og hytteost.

Sommersalat

Fredag. Pulled Pork burger med coleslaw

Det kan også grilles! Pulled Pork fra kasse (nemt, nemt, nemt) og en coleslaw salat af spidskål og gulerod, med en dressing på skyr og vegansk-mayo. I en købt burgerbolle, ej okay, jeg tager de nemme valg. Men her er opskriften på verdens bedste burgerbolle.

Lørdag: Gæster

Vi griller igen og det bliver noget fra slagteren og forhåbentlig tager gæsterne nye kartofler og jordbær med fra haven, så det skal vi have. Jordbær med fløde eller jordbær med is, for gæsterne skal test smage mine isbaser!

Søndag: Fødselsdagsgæster til brunch

fødselsdagsbrunch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *