fbpx
MENU

Madplan uge 8

Uge 8 er vinterferie i Nordjylland, men her er det “bare” endnu en uge i lockdown, med varierende hverdagsmad med masser af grønt. Madplanen er fyldt med ene af måltider vi glæder os til – det kan jeg mærke allerede gør ugen bedre! Jeg er ved at være godt træt af lockdown hverdagen! Vi skruer op for salaterne – det bliver lækkert.

Sådan ser vores madplan for uge 8 ud

Madplan uge 8

Søndag: Hakkebøf med broccolisalat og kartofler i ovnen

Tøm køleskabet, salat, hakkebøf og kartofler. Vi laver ekstra så der også er til madpakke. Hvis jeg kan finde et Hokkaido græskar bager jeg også det, lige som her.

Mandag: Steak salat

Vi fik serveret steak salat hos Timmy og Ina i sidste uge. Det var lækkert og derfor skal det på vores madplan i denne uge. En grøn blandet salat, med bagte tomater, peberfrugt og 1/2 squash (gem den anden 1/2 til karrysovsen), flankesteak og kogte æg. Vi bager ekstra tomater, så vi har til kyllingesalaten tirsdag.

Tirsdag: Kyllingesalat med karrydressing

Vi bliver nødt til at gentage succesen fra sidste uge og igen lave kyllingesalat med karrydressing til sandwich eller salat. Vi laver det på samme måde som i sidste uge, jeg tager et billede og deler opskriften med jer. Karrydressingen lavede vi af cremefraiche, vegansk mayo, karry, æblesidereddike, lidt honning, salt og peber. I salaten er der æbletern, kalkunbacon og bagte tomater, fra i mandags.

Veganske mayonnaise

Onsdag: Millionbøf i karry

Boller i karry lavet hurtigt, uden boller, men som millionbøf. Set hos onekitchenblog, og det er da smart! Hakket svinekød steges med løg og krydderier. Karrysovsen laves som en puré af gulerødder, squash og boullion – som denne. I karrysovsen vendes finthakket grønkål, eller palmekål, og det stegte hakkekød. Til millionbøf i karry serveres ris, blomkåls ris og en råkost af gulerødder, æbletern og rosiner.

Torsdag: Bagt ost og tomater med pasta

Insta-pasta-retten! Bagt feta og tomater vendt med pasta, florerer overalt på instagram, så det bliver jeg nødt til at prøve. Feta er en meget kalorieholdig bandit (som smager godt), men jeg vil forsøge at lave samme ret, men med den mindre kalorietætte ricotta ost.

Fredag: Fried “blomkålsris” med kylling

Stegte ris, men af blomkålsris, forårsløg, gulerødder og edamame bønner, steges på panden sammen med soya, hvidløg og lidt peanutbutter. Derefter vendes kyllingerester fra i tirsdags i, og der steges æg i halvdelen af panden, som vendes i retten. Kan også laves med ris fra i onsdags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *