fbpx
MENU

Sunde, grove pølsehorn

Gå til opskrift

Fuldkorns pølsehorn med gulerødder

Pølsehorn – fandt du virkelig det på min sunde blog? Jeps, det gjorde du!

Opskriften på pølsehorn har jeg gjort så sund som muligt, samtidig med at det stadig er brød! Pølsehornene smager helt fantastisk, brødet er blødt og luftigt. Grove pølsehorn kan hurtigt blive tørre, især efter en tur i fryseren, men det bliver den her opskrift ikke, heller ikke dagen efter.

Sunde-grove-pølsehorn

Sunde pølsehorn?

Der er både mel og pølser i pølsehorn, så kan de da ikke være sunde? Sunde – det er de! De er fulde af fuldkorn, de er relative proteinrige, opskriften er fedtfattig (foruden valget af pølser) og der har sneget sig en grøntsag i opskriften! Men kaloriefattige og slankende, det er de ikke. Sundheds- eller vægtkontrol problemet sker ikke ved at spise ét sundt groft pølsehorn – det sker, når de smager så godt, at du (jeg) kommer til at spise hele pladen 😛 Jeg siger det bare – pas på – de smager godt, så skynd dig at putte dem i fryseren inden de forsvinder. Fra fryseren kan du nemt tage ét op ad gangen og tage det med på farten eller i madpakken.

Pølser

Der findes et utal af pølser på det danske marked. Er der noget, vi er gode til i Danmark, så er det at lave rigtig gode velsmagende pølser! Jeg er ikke bleg for at indrømme det: jeg kan godt lide pølser! En grillet pølse, en ristet pølse, en pølsemad, i hotdogs, i gryderetter og på pizza 😉 Jeg besøger årligt den tilbagevendende begivenhed Food Festival på Tangkrogen i Århus og DM i hotdog, det er en fornøjelse og en oplevelse at smage de imponerende pølser og hotdogs.

Om sommeren når vi griller går vi til slagteren og køber nogle rigtig gode pølser, det kan jeg kun anbefale at gøre!

Find opskrifterne på alt garniture til hjemmelavede hotdogs her: ketchup, remou og syltede løg.

Tilbage til de pølser du kan finde i supermarkedet og hvad du skal vælge til pølsehorn. Gå efter en god pølse med en høj kødprocent, som smager godt. Jeg vælger altid pølser efter kalorie- og proteinindhold. Jeg vælger dem med de færreste kalorier, altid under 300kcal pr. 100g og dem med de fleste proteiner. På den måde forsøger jeg at spare på fedtet og kalorierne.

Sunde grove pølsehorn

Mel

Pølsehornsopskriften er grov fordi jeg har brugt fuldkornshvedemel. Derudover har jeg også brugt hvid hvede. Hvid hvede er også en fuldkornshvede type, hvor hele kornet er malet, ligesom fuldkornshvede og grahamsmel, bare af en hvedesort med lyse skaller. Det gør det muligt at lave lyse fuldkornsbrød.

Jeg bruger hvid hvede fordi det indeholder lidt færre kalorier end alm. hvedemel og flere proteiner. Hvid hvede indeholder færre kulhydrater, men lidt mere fedt end alm. hvedemel, hvis man læser varedeklarationen.

Sunde pølsehorn

Her får du opskriften på de sunde grove pølsehorn lavet på fuldkornshvede og hvid hvede. Servér dem med lidt ketchup og sennep og en masse grøntsagsstænger.

Velbekomme

Pølsehorn

Opskrift på sunde pølsehorn i et blødt og luftigt fuldkornsbrød af fuldkornshvedemel og hvid hvedemel med gulerødder, som ikke bliver tørre.
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 20 gode pølsehornspølser eller brunchpølser. El. 10 gode halveret pølser
  • 25 g gær
  • 1 dl lunketvand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl skyr
  • 1 stor revet gulerod
  • 1 æg
  • 1 dl grovvalset havregryn
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • ca. 250g hvid hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæret i vandet.
  • Rør salt, skyr, revet gulerod æg og havregryn i. Jeg rører dejen på en røremaskine, men du kan sagtens røre det i hånden.
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og rør dejen ensartet inden du tilsætter hvid hvedemel lidt efter lidt, til dejen er "mættet".
  • Ælt dejen godt. Dejen skal være til at røre ved, ikke klisteret og ikke tør.
  • Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Efter hævningen rulles pølsehornsdejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i to boller og rul dejen ud som en pizza som skæres ud i trekanter.
  • På hver trekant lægges en pølse og en lille klat ketchup, rul pølsen ind i dejen, fra den bredes ende og ind mod midten.
  • Placer pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  • Pensel pølsehornene med æg eller mælk.
  • Bag dem i den forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca 10-12 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering