MENU

Kylling i karry

Her kommer opskriften på kylling i karry, måske jeg skal kalde opskriften grøntsagskarry? Opskriften som min Instragram er gået lidt amok over her i januar. Det er en meget sund og lækker opskrift med masser af grøntsager.

Sund kylling i karry

Karrysovs

Opskriften på karrysovsen har jeg næsten allerede delt, i opskriften på boller i karry. Jeg kan se den eneste ændring er, at jeg har nøjes med 1/2 æble i saucen denne gang og brugt en bouillon-terning. Jeg har lavet en større portion og brugt 2 små dåser light kokosmælk, i stedet for 1. Når vi (jeg) laver kylling i karry, laver vi det gerne af 1 kg kyllingekød, det kræver en del sovs! Kasper er vild med karry til aftensmad og i madpakken. Han er også vild med min ristaffel, som du finder opskriften på her: ristaffel. Jeg kan se, jeg har mange måder at lave karry-sauce på, det er egentlig nok aldrig den samme opskrift jeg følger – jeg gør bare noget og smager på det, prøv dig endelig frem 🙂 Jeg deler meget gerne flere af mine karrysovs-opskrifter og retter.

Velbekomme

Kylling karry grøntsager

Kylling i karry

Tid: 30 min

Det skal du bruge:

Karrysovs

  • 1-2 spsk karry
  • 1 løg
  • 4 gulerødder (ca. 350g)
  • 1 squash
  • 2 små dåser light kokosmælk (2x 165ml)
  • 1 liter Hønsebouillion (1 terning + 1 liter vand)
  • Salt og peber

Kylling

  • 600-900 g kyllingebryst i strimler
  • 1-2 spsk karry
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

Kylling

  • Rist karry af på en pande og tilføj kyllingestrimlerne. Steg kyllingen med citronsaft, salt og peber et par minutter, til de er gennemstegte. Kyllingestrimlerne hældes i sovsen til sidst.

Karrysovs

  • Riv løg, gulerødder, squash og æble. Jeg river det på en foodprocessor, jeg starter med løget, tager det op og river derefter gulerødder, squash og æble.
  • Rist karryen af i en gryde, jeg bruger en med non-stick belægning.
  • Tilføj løget og svits det kort. Tilsæt de revne gulerødder, squash og æble, sauter i 3-4 minutter.
  • Hæld kokosmælk og høsebouillion i gryden.
  • Kog karrysovsen til grøntsagerne er møre og blend sovsen med en stavblender eller i en blender til den er helt glat. Krydr med salt og peber og smag saucen til evt. med mere karry.
  • Hæld den stegte kylling i sovsen og lad den koge op.
  • Server kylling i karry til ris eller blomkålsris. Blomkålsris køber jeg frosne og "koger" (varmer) dem i microovnen.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *