fbpx
MENU

Hjemmelavet marcipan

Gå til opskrift

Sød marcipan uden tilsat sukker

Julegodter er også noget af det bedste jeg ved. Hvis der er noget, der kan samle hele familien i køkkenet, er det marcipan. I hvertfald min familie. Min søster og jeg plejer at hygge os, med at lave årets julegodter og min far hygger sig med at spise det. Hvert år laver vi flødeboller og marcipan. Vi bager også julesmåkager, det kan variere lidt hvilke vi bager. Men farmors brunkager, kommer vi ikke uden om, det kan ikke blive jul uden dem. Vi har lavet årets produktion af flødeboller – da jeg skal holde jul i Thailand. Flødebollerne blev helt klassiske med en kransekagebund af marcipan, vaniljeskum og mørkchokolade. Vi er efterhånde rimelige til at lave flødeboller, så næste år vil vi udfordre os selv. Hvert år laver vi også årets kreation af marcipan og vi finder altid på noget ny. Det kan være med nødebrud, mokka eller karamel. Vi plejer at lave alle julegodterne d. 22. eller 23. december og det er simpelthen så hyggeligt. I år bliver der ikke lavet julegodter, så vi må udfolde os endnu mere til næste år. Jeg laver også sundere julegodter som havregrynskugler eller chokoladetrøfler.

Marcipan kugler på tallerken

Sund hjemmelavet marcipan

Her deler jeg opskriften på en sundere marcipan uden tilsat sukker. Marcipanen indeholder færre mandler end den almindelige, hvilket gør den væsnetligt mere kaloriefattig. Marcipanen er også rig på proteiner. Det betyder at du og din familie godt kan tømme godtskålen uden at det sætter sig (helt så meget 😉 )

Marcipanen kan rulles til kugler og overtrækkes med mørkchokolade eller den kan formes til en sød marcipangris.

Velbekomme

Marcipan

Marcipangris

Sukkerfri marcipan

Marcipan

Her får du en opskrift på en sundere, sød hjemmelavet marcipan som er nem at lave, den er uden tilsat sukker og så er den rig på proteiner

Ingredienser

  • 2 dl kogte hvide bønner
  • 1 dl smuttede mandler
  • 1/2 scoop vaniljeproteinpulver

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til en ensartet masse.
  • Læg marcipanen i køleskabet en halv time, hvorefter den er klar til at blive rullet eller formet.

Sund Marcipan

2 kommentarer til “Hjemmelavet marcipan

    1. Godt spørgsmål. Vaniljeproteinpulver er det der søder marcipanen. Men mon ikke du kunne bruge mandelmel og sukrin melis, hvis du fortsat ønsker en sukkerfri variant. God fornøjelse 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering