fbpx
MENU

Bryllupskage

7 måneders bryllupsdag og nyt år.

Nu kan jeg sige “vi blev gift sidste år”.

Velkommen til det 8 indlæg i min bryllups føljeton om mine bryllupstanker, og endnu et af de vigtigste indlæg og punkter på bryllupslisten: BRYLLUPSKAGEN.

Læs de 7 forrige indlæg her:

#8 Bryllupstanker: Bryllupskagen

Det har været meget vigtigt for mig, at denne føljeton udkom i januar måned. For som jeg tidligere har nævnt, havde jeg delt de vigtige og spændende steps i bryllupsplanlægningen ud over månederne op til vores bryllup. I januar 2021 stod den på bryllupskagesmagning – en begivenhed jeg havde forestillet mig, glædet mig og set frem til. Men pga. Coronarestriktionerne blive kagesamgningen under lidt andre omstændigheder.

Bryllupskage

Kagesmagning

Vi havde hørt rigtig godt om Kageriget i Holsted, og havde derfor bestilt deres bryllupskagesamgnings-kit med hjem til min far. Desværre havde alle kagerne og mousserne været frosset og var meget tørre og krystalliseret. Jeg fik min kagesmagning og vi besluttede at vi ikke skulle have vores bryllupskage der fra.

Kage møde

Heldigvis kender vi en af landets dygtigste konditor, men hun holder til her i Aalborg og vores bryllup skulle holdes mere end 2 timer kørsel væk! Vi tog et “bryllups-kage-møde” med hende, noget hun havde prøvet mange gange før, men det var vores første. Hun hørte ind til vores ønsker for udseende og smage. Her var jeg helt forberedt – på både udssende og smag, men Kasper fik også sine ønsker med. Konditoren forklarede os, at hun normalt ikke laver prøvekager, da det på selve bryllupsdagen også skal være en overraskelse for os.

Prøvekagen

Vi fik en prøve kage. Og vi fik den leveret i træningscenteret med ordene: “jeg lavede en stor kage, hvis I skulle have alle jeres venner til at smage”. Det skulle vi jo lige netop ikke, og vi har stadig prøvekage i fryseren.

Vi havde en del rettelser til kagen som vi overleverede til konditoren og så fik vi ikke lov at smage mere, før til brylluppet.

BryllupskagEN

Vores bryllupskage, var intet mindre end perfekt. Den var som ønsket i 5 etager. Forsigtigt kørt til Askov hele to timer fra Aalborg. Den var ubeskrivelig smuk, den smagte helt fantastisk og så synes vi den var meget personlig – vores kage.

Vi elsker en kage er tung og “for meget”. Vi bryder os ikke om bær og syre i en kage. Jeg elsker alt med snickers – karamel, peanuts og chokolade. Kasper elsker marcipan og er stadig slemt tilfreds med hans input til kagen om at den skulle overtrækkes med marcipan.

Bryllupskagen

Kagen fik vi lavet som en plankat i bedste “Den store bagedyst” stil. For at forklare vores gæster hvad der var inde i kagen, og for at jeg kan have plakaten hængende på væggen herhjemme. Plakaten er lavet af vores dygtige bryllups-grafiker Dainty.

Bryllupskage plakat dainty
Caketopper

Kasper og Anne Maries Bryllupskage

Vores kage bestod af intet mindre en 7 lag/elementer. Pyntet med friske blomster og en Caketopper som lignede os.

 • Spongebund
 • Praliné med knas
 • Lys chokolademousse
 • Saltet peanut bund
 • Karamel
 • Vaniljemousse
 • Marcipan overtræk

Find og kontakt vores meget dygtige konditor her: Cakebycici

7 kommentarer til “Bryllupskage

 1. Hej 😊
  Jeg skal bage en kage til min rigtig god veninde, og vil gerne have friske blomster på. Hvor køber du dine blomster henne? Gerne chrysanthemum.
  Venlig hilsen Trine

  1. Hej Trine
   Hvor fantastisk at du skal bare til din veninde. Det er så flot med friske blomster på en kage. Jeg har ikke selv købt friske blomster til en kage, men jeg vil tro du køber dem ved blomsterhandleren og så skal stilkene enten behandles eller i en form for “vase” inden de stikkes i kagen.
   God fornøjelse
   Knus Anne

 2. Hej
  Hvad koster din bryllupskage pr person?

  Leverer du ud? Eller skal vi selv sørge for at hente kagen på dagen?

  1. Hej Nicoline

   Min bryllupskage er bagt af cakebycic på instagram. Priserne starter fra 65kr pr. person. Jeg tænker du kan lave en aftale med Cæcilie 🙂
   Og stort tillykke med det kommende bryllup.

 3. Hej,
  Var det også konditoriet der stod for jeres caketopper? Den ser meget personlig ud nemlig og er rigtig fin.
  Mvh Julie

  1. Hej Julie

   Nej jeg har købt vores caketopper på etsy, og det er en “personalized cake topper” (som ligner os) – og den var det hele værd 😀 Vi har den stående på hylden i dag, det er et fantastisk minde 🙂
   Knus Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *